reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Hehehe może nie będzie tak źle :-) Tymek je drugą kolacje właśnie - wcześniej wyjadał wszystkim kanapki z szynką, a mi ogórki małosolne, a teraz je swoją kaszkę... O pierunie :-D:-D

Właśnie nie bardzo, więcej wygoni, ale za to okropnie śmierdzące... Z trudem wytrzymuję przy przebieraniu :-D:rofl2:
W ogóle Tymek zaczął mi biegać i ma z tego taki ubaw...

asinka że co??? no faktycznie Tymioczek-żarłoczek:-D chociaż ja tam drożdżówek nie daję...:-p
moja je rano i wieczorem kaszkę (po 150ml)
mleka pic nie chce
200ml gęstej zupki (mięsko/rybka)
owocki
druga porcja obiadku ok 100ml

u nas rozne rzeczy kanapek nie bardzo chyba ze na podwieczorek :) ale parowke dla dzieci czasami zje. zupki sosiki do miesa z makaronem ;)

mój Mati kanapek wcale nie chce jesc, czasem troche samego chlebka lub bułki poskubie...
jakie jogurty dajecie swoim maluchom i jak czesto?

ja parówkę też daję (1-2 w tygodniu), czasami pół kromki chleba z cieńko posmarowanym serkiem, kupowałam jogurty nestle (1-2 tyg), teraz zaczynam zwykły jogurt naturalny

edit: na dziś zrobiłam zupke z cukini, następnym razem dam jako przekąskę z pomidorkiem

Ostatnia edycja:
ja też nie daję drożdżówek, ale raz zostawiłam swoją ( kupuję czasami, bo babka ma tak pyszne porzeczkowe- owoców mnóstwo, mniam do kawki:tak:) na stoliku i wsunął mi pół jak do kibelka poszłam:-D
Jogurt naturalny, ostatnio dzieciowe kupiłam w promocji dla urozmaicenia. serki homo nie:no:
parówka- rzadkość- sojowa lub ta z sokołowa z szynki 93% mięsa , bez fosforanów i glutaminianu sodu.
pieczywo raczej ciemne, uwielbia chlebek z pomidorem.

Mama M- nie, bo mi jakoś bardzo nie zależy na tuczących kaszkach:-p Niech na noc pije lekkostrawne mlesio a rano mlesio może być, bo godzinkę po nim i tak są kanapeczki czy inne, bardziej konkretne śniadanko. a kaszkę czasem zje w dzień, ale nie codziennie.

mleko R lubi, ale ja wierzę w hippa- jest eko, więc takie dostaje;-)

reklama
a ja czytalam gdzies ze nie wolno dzieciom ciemnego pieczywa i razwowego tylko nie pamietam dlaczego

u nas mlody jak przyjdzie dostanie parowe z chlebkiem :)tez kupujemy takie dla dzieci specjalne :tak:

dzis na obiadek - zupa jarzynowa i gulasz wieprzowy z kaszą i sałatką

Do góry