reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
no właśnie my też po butli, ale często jest tak, że młody zasypia pijąc, więc zębole nieumyte:dry:ale myślę by jednak odstawić tę nieszczęsną butlę na dobranoc (na rzecz miski i łyżki), więc wtedy problem się rozwiąże...

Chcieliśmy zrezygnować z butli wieczorem [niekapka], żeby po umyciu ząbków juz nie dawac nic do jedzenia. Sądzilismy, że będzie bunt, ale nie - mały miło nas zaskoczył. Dostaje kaszkę, ok. 20-30min. później kąpiel, potem dostaje wodę [na początku się dziwił i tak fajnie patrzył na butlę z miną pt. "co oni mi tu dali?!"] i pięknie idzie spać. Zuch chłopak! :-D

Ale macie dobrze! Tak trzymać.... nasza zasypia na cycku wisząc....
Mlody zasypiał przy butli do ok 2 lat... później sam odstawił butlę i sprawa się rozwiązała, puki co problemów z zębami nie mamy :sorry2:

adariel no wiesz ciekawe to :-)
ja jednak mam dostep do mleka prosto od krowy, pracuje w gminie wiejskiej i m.in. znajduje sie też rolnictwem wiec jakby mam kontakt z tą garstką rolników co pozostała :-)

andariel u nas we Wrocławiu są te mlekomaty ale nigdy nie korzystałam
edit: koleżanka właśnie powiedziała, że kiedyś kupiła i cytuję: mleko 'lepsze', bardziej 'krowie':-D

Ostatnia edycja:
u nas tez roznie z tym myciem zebow, raz podczas kapieli, raz po butli, czasami nie umyte bo usnie przy butli
a ostatnio mlody jadł bigos z mlodej kapusty na miesku gotowanym( az mruczal z zachwytu)a dzos sciagnal mi cebule z kanaki i zjadl kawalek i darl sie ze jeszcze. ma mocne smaki chlopak. zapomnialam sie w niedziele i zjadl nasz przyprawiony twraozek(tak dosc mocno)to az sapal tak mu smakowalo:-) generalnie je wszytsko co mu dam, no cos ostatnio kislu nie chce
trasia musze te papryczki sprobowac

reklama
Do góry