reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

U nas praktycznie tak samo jak u Edisia:tak:Tylko do owoców częssto dobija kanapeczka, albo po prostu owsianka z owocami to jest.

reklama
u nas:
7-9 prawie 300ml rzadkiej kaszki (zazwyczaj to mieszanka kleiku ryżowego z dodatkiem smakowej - żeby było LEKKO słodkie)
10 - kanapka (zazwyczaj sucha albo z odrobiną masła), albo bułka pszenna mała
11-13 drzemka
14 -zupa gęsta (z dodatkiem mięsa i na wywarze)
17-18 - jakiś owoc (zwykły banan albo jabłko na gorąco z przyprawami ) albo kawałek domowego ciasta (a czasem druga zupka, jeśli o 14 nie zjadł wszystkiego) albo sinlac rozrobiony z kl.ryżowym

21 - 250 rzadszej kaszki holle (obecnie jaglana na tapecie), albo holle owsiana czy 3 zboża

przesypia całą noc

rany, andariel Maja ma problemy ze zjedzeniem 150 ml holle łyżeczką(tylko ona gęsta dość, żeby nie kapała), już przy 120 ml zaczyna wydziwiać

moon - ale ja się na butlę jakiś czas temu przerzuciłam - rano i wieczorem (z czego oczywiście dumna nie jestem, ale tak mi łatwiej i szybciej), więc to jest rzadsze, niż taka kaszka nadająca się do jedzenia łyżeczką

Maja butlę tylko o 5-6 pije (150 ml mm + łyżeczka holle), a rano i wieczorem gęsta kasza łyżeczką. Ona tylko na śpiocha butlę toleruje

U nas rano i wieczorem niekapek, ostatnio również taki 18+
avent-ustnik-niekapek-twardy-18m-scf148-52.jpg

U nas tak samo jak u Andariel tylko ilościowo mniej, z wiadomych przyczyn. Kasza też z butli na wieczór z racji tego, że smok odstawiony więc przy butli się przed spaniem wycisza ździebko. Raz po raz gdzieś jeszcze chrupka kukurydzianego wcisnę, albo biszkopta dziecięcego, albo wafelek ryżowy

u nas ostatni hit to faszerowane papryki - polecam:)
zmieliłam mięsko z indyka z odrobiną cebuli, ugotowałam ryż i wymieszałam. Farsz z surowym mieskiem włożyłam do papryki. Do garnka nalałam 2 cm wody i dusiłam to pod przykryciem ok godziny. Do tego sos pomidorowy z wody, jogurtu i koncentratu pomidoroweo z koperkiem. Mniam!

edit; oczywiscie po ugotowaniu sciagam skórę z papryki

Ostatnia edycja:
reklama
Chcieliśmy zrezygnować z butli wieczorem [niekapka], żeby po umyciu ząbków juz nie dawac nic do jedzenia. Sądzilismy, że będzie bunt, ale nie - mały miło nas zaskoczył. Dostaje kaszkę, ok. 20-30min. później kąpiel, potem dostaje wodę [na początku się dziwił i tak fajnie patrzył na butlę z miną pt. "co oni mi tu dali?!"] i pięknie idzie spać. Zuch chłopak! :-D

Do góry