reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Czyli można, ale nie trzeba. Ale dobrze wiedzieć, może u nas by się to sprawdziło, bo dziś rano była niemal histeria, kiedy młody opróżnił śniadaniowy kubek...

reklama
Dzięki Madzioolka, sprawdziłam, na puszce mleka hipp jest napisane po 10. m-cu a na bebilonie po roku tak jak pisałam, czyli wnioskuję, że muszą trochę różnić się składem. A dobre to mleko hipp jest? Używa może któraś z Was? Bo my na bebilonie, którego Maja nienawidzi, ale ona w ogóle antymleczna jest. Nie wiem, czy jest sens próbować? Bebiko też be...

zolzik a lubisz mleko tak w ogóle? Bo ja nienawidzę, jedyny akceptowalny posiłek z nieprzetworzonego mleka to kakao parę razy do roku i ciut do kawki. Więc ona tę nienawiść odziedziczyła po mnie. Pocieszam się, że mojej kuzynki dziecko po 3-ch m-cach odrzuciło mm i żeby chociaż trochę jadł robiła mu budyń raz dziennie. I żyje i ma się dobrze:tak:

mrsmoon - wróciłyśmy z Ninką do Hipp`a. Pijemy Hippa dwójkę i Nince smakuje, tak więc mogę polecić. Niestety Bebiko źle na nią działało, zrobiły jej się świecące i suche policzki.

Mrsmoon, no ja uwielbiam mleko :-) Tzn. samego nie piję, ale płatki,kaszki, do kawy musowo... Mama się śmieje, że Ediś właśnie taki kaszkowy po mnie. K. z kolei lubi sobie nalać mleka do szklanki i wypić.

A u nas kasza gryczana be. Ani wczoraj, ani dziś nie dało się małego nakarmić zupką z kaszą gryczaną. Trudno, spróbujemy za jakiś czas ;-) A zupkę ja dojadłam :-p

reklama
madziolka
Rozne mleka, rozne zalecenia, standardowo po roku jest 3 badz junior, ale jak dasz po 13 miesiacu to sie nic nie stanie i odwrotnie jak na hipie jest, ze po 10m , to jak zaczniesz po 11 tez bedzie oki (moim zdaniem). Chociaz cena ta sama wiec to raczej bez roznicy.

Do góry