reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A ja nie napiszę, bo nie wiem co i o której :sorry2: Idziemy na żywioł:-) A poważnie to córcia je wtedy kiedy chce. No i nadal najważniejszy jest cycuś. Zastanawiałam się, żeby odzwyczaić córcię od piersi, ale nie będzie łatwo, szczególnie że nie lubi sztucznego mleka, a ja mam coraz więcej pokarmu :szok::szok::szok: Z jednej piersi córcia ssie, a z drugiej ciurkiem leci mi mleko:szok:. Jak dłużej nie karmię to znów mam piersi jak kamienie:szok: A myślałam, że pokarm mi się skończy i już.

reklama
jak wy to robicie, ze wasze dzieci na obiadku wytrzymuja 4h?
moja potrafi 2h po obiedzie wrabac kache na gesto :dry:

jak wy to robicie, ze wasze dzieci na obiadku wytrzymuja 4h?
moja potrafi 2h po obiedzie wrabac kache na gesto :dry:

My robimy tak, że między obiadkiem a kaszką popołudniową jest drzemka, więc mała wytrzymuje, ale przy normalnej "aktywności" pewnie by nie wytrzymała tych 3 godzin między obiadkiem a kaszką. :tak:

Ewa0381 moja też do tej pory nie lubi sztucznego mleka, a nie karmię jej już od świąt, więc ja jej mieszam mleko z kaszką i wtedy zjada. Nie jestem przeciwniczką długiego karmienia, każdy karmi tak długo jak chce, ale moja znajoma ma 2-letniego syna, którego nadal karmi piersią i to nie raz czy dwa razy dziennie, ale kiedy mały chce, również w nocy i ona nie umie go odstawić, bo jest krzyk nie z tej ziemi. Z moją poszło "łatwo", może dlatego że nie była jeszcze tak bardzo uzależniona od piersi i chyba głównie dlatego zdecydowałam się wcześniej przerwać karmienie, żeby nie doprowadzić do takiej sytuacji jaką widzę u znajomej. Bo to naprawdę nie jest zbyt ciekawe, kiedy dwulatek wkłada matce rękę pod bluzkę domagając się cycka nawet w miejscu publicznym. Dobrze że jeszcze nie mówi, a gdyby mówił to byłoby to jeszcze bardziej krępujące. A co do dużej ilości pokarmu, to jeśli będziesz stopniowo odstawiała małą to pokarm będzie stopniowo zanikał. Ja na początku trochę odciągałam, bo też miałam twarde i bolesne piersi, potem coraz mniej aż pokarm zanikł. Życzę powodzenia jeśli zdecydujesz się odstawić małą.

Ewa0381 moja też do tej pory nie lubi sztucznego mleka, a nie karmię jej już od świąt, więc ja jej mieszam mleko z kaszką i wtedy zjada.

elaklb nie mam co marzyć o mieszaniu mleka z kaszkami, bo córcia nie je kaszek. A wcześniej jak probowałam robić kaszki na mleku to wyczuwała, że tam jest mleko i pluła.

Na pytanie blueberry o ogórki odpowiem już we wlaściwym miejscu :-)

Kroję córci ogórki w kawałki, albo w plasterki i sobie gryzie. Słychac jak chrupią ogórki pod ząbkami.

Jeśli o ogórki kiszone chodzi to Mateusz już jakiś czas temu lubił sobie pomamlac i wyssać sok ale ostatnio mu przeszło. W sumie to dawno mu nie dawałam więc może nadal lubi. Soku z kapusty kiszonej też dawno nie pił.

Od jakiegoś czasu dostaje kanapkę z szynką (kupuję takie bez konserwantów, mam nadzieje, że faktycznie takie są bo kosztują niemało :/) a od paru dni cwaniaczek zjada szynkę a chlebem pluje ! Moja siostra żartuje,ze od chleba się kurzy w żołądku więc pewnie dlatego tylko szynkę wcina :).

Dziś po raz pierwszy dałam mu troszkę corn flaksów i chyba mu zasmakowały.

Dawałyście dzieciom kiwi? Mój dostał kiedyś tam połówkę a dziś znów mu dałam i wciął całe ale potem robił jakieś dziwne miny, nie wiem czy gdzieś mu te pestki utkwiły czy może ten kwas go podrażnił.

Już to kiedyś wklejałam ale może się przyda:

Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 11 miesiąc życia.

reklama
zjada caly sloik 190g, wiecej na raz nie zje :no:
ale mam wrazenie, ze ten obiadek przez nia normalnie przelatuje, jakby byl malo sycacy :sorry:babcia daje jej obiad kolo 13-tej, a jak wracam z pracy to o 15-tej awanturuje mi sie o jedzenie :sorry:
To Karolek zjada więcej. Poza tym dzisiaj o 16-tej zjadł cały deserek i całego danonka mega na raz.

Do góry