reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
dziewczyny mam pytanie ile mleka wypijają wasze dzieci na dobę?
bo moja córcia nie pije mleczka już w nocy i nie chce pić popołudniu:no: w sumie to pije tylko na kolacje 210ml z kaszką:tak:
zawsze między 15-16 piła mleko a teraz nie chce:no: wypija dopiero po 17:-( a wtedy mleka na kolacje nie chce wypić:no:
nie wiem czy 1 mleko wystarczy dziecku w tym wieku?:confused:

U nas mleko jest o 6, 10 w postaci kaszki i na noc.

na śniadanie ok 8 Natalka je kaszkę na wode:tak: może lepiej wprowadzic jej kasze na mleku:confused:

Ale kaszka na wode to kaszka z mlekiem.

Piotrus dzisiaj w ogóle nie miał apetytu:no:, każdy z posiłkow tylko skubnął:-(, a juz najmniej zjadł na kolację:crazy:, troche mnie pocycał i poszdł spać:-(, z takim pustym brzuszkiem pewnie pośpi do 11-tej:crazy:.

wasze dzieciaczki maja takie kryzysy jedzeniowe, co wtedy robicie?

Piotrus dzisiaj w ogóle nie miał apetytu:no:, każdy z posiłkow tylko skubnął:-(, a juz najmniej zjadł na kolację:crazy:, troche mnie pocycał i poszdł spać:-(, z takim pustym brzuszkiem pewnie pośpi do 11-tej:crazy:.

Wiktoria jak miała zębowa fazę to wtedy nie jadła mleka ale obiadek wcinała, najważniejsze żeby pił a jak nie chce jeść to na siłe mu nie dasz:baffled::baffled:

odpuszczam jej..nic na to nie poradzimy :-(
szykujemy jej tylko wtedy butle okolo 23 przed pojsciem ktoregos z nas spac (najczesciej maz karmi, bo on dluzej siedzi :-p) i przez sen o tej godzinie chetnie zjada :tak:

moja tez tak nieraz miewa :tak:i tez na poczatku mnie to martwilo :-(ale nie daje jej na sile jak nie chce

Ignaś do niedawna pił mleko tylko 2 razy ale lekarka mówiła ze to mało trochę, więc poprzestawiałam mu trochę posiłki w dzień. Wcześniej jadł obiadek ok 12-13, szedł spać i potem ok 16 jadł tylko owoce np z jogurtem a potem to już mleko na noc.
Teraz rano wypija butle ok 5-6, potem ok 9 bułka z mesełkiem, czasem wędlinka, albo jak nie chce to serek lub jogurt. W południe przed snem dostaje 180 mleka i jak wstanie to ok 15 zupkę. Potem ok 16.30-17 jak M wraca zpracy to oczywiście Ignac też musi jeść:-) więc wtedy serek/kanapka/jogurt/owoc zależy co jadł rano. no i butla przd snem

Ja to juz wogole mam problem z mleczkiem :-( Malenka wogole w dzien mleczka nie chce pic :no: w rzadnej postaci :no: i nawet wieczorkiem przed snem tez nie chce :no::baffled: wypija mi tylko jak sie obudzi w nocy :tak::baffled: wiec moze to i dobrze ,ze jeszcze w nocy je :eek: hmmm sama niewiem :-(

reklama
Ja to juz wogole mam problem z mleczkiem :-( Malenka wogole w dzien mleczka nie chce pic :no: w rzadnej postaci :no: i nawet wieczorkiem przed snem tez nie chce :no::baffled: wypija mi tylko jak sie obudzi w nocy :tak::baffled: wiec moze to i dobrze ,ze jeszcze w nocy je :eek: hmmm sama niewiem :-(
Aga to tak jak u nas w ciągu dnia nie chce:no: ale wypija przed pójściem spać:tak:

Do góry