reklama
Sandi
Fanka BB :)
blueberry77Kupiłam wreszcie smoczek trójprzepływowy i Karolek dostał pierwszy raz kleik kukurydziany (mam też ryżowy, ale boję się zaparć, więc na razie kukurydziany idzie).
ja od razu dawalam Vanesce kleik ryzowy i nie bylo zadnych problemow z zaparciami:-)
ja podalam mojej malenkiiej wczoraj pierwszego "rozdziamdzianego" banana i miala dzisiaj rano zatwardzenie:-(wiec narazie banana Wam odradzam
ja od razu dawalam Vanesce kleik ryzowy i nie bylo zadnych problemow z zaparciami:-)
ja podalam mojej malenkiiej wczoraj pierwszego "rozdziamdzianego" banana i miala dzisiaj rano zatwardzenie:-(wiec narazie banana Wam odradzam
T
tigger
Gość
julia6 - ja tez jezeli uda mi sie karmic piersia 6 miesiecy dopiero wtedy bede podawac inne jedzonkoAle jesteście szybkie ja Szymonowi dopiero po 6 miesiącach zaczęłam podawać soki i inne rzeczy i raczej z Julitką postąpię podobnie chyba że będę miała mało pokarmu to wtedy wcześniej
A
Agutek
Gość
zazwyczaj 5 w upalne dni 4 lub jak dostaje deserek to też 4
jednorazowo zjada 150ml lub 180ml zdażyło się 2 razy że zjadła 220ml
do mleka na noc i na śniadanie dosypuje kaszki babnanowej lub malinowej
Dużo ci zjada :-)
Ja się cieszę jak pochłonie 140ml
ja na poczatku tez dawalam malenkiej butle co 3 godz i jadla ,a pozniej juz co 3 nie chciala najpierw sie martwilam ale wiem teraz ,ze ona poprostu nie jest glodna czasem nawet 5godz nie je a jak juz zacznie grymasic to jak jej podam butle to wypije nawet 170mlnieraz...
Dzięki, pocieszyłaś mnie, bo już się bałam, że coś jest nie tak z moim dzieckiem, a ona po prostu chce jeść trochę rzadziej niż co 3h i tyle Już jestem teraz spokojniejsza :-)
A te normy na opakowaniach mleka często nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Wczoraj nawet czytałam opinie ekspertów w necie i wszyscy pisali, że każde dziecko i tak je po swojemu a to tylko takie orientacyjne normy
A ja się zastanawiam, co z kleikiem lub kaszką, bo nam pediatra powiedziała ze Borysek teraz ładnei przybiera na wadze, wiec wprowadzać NANa 2, potem soczek pomalutku, potem warzywa , deserki - ale kaszki narazie nie i słoików z mięsem też narazie nie.
My zaczynam od przyszłego tygodnia zmienaic mleko a potem stopniowo słoiczki wprowadzamy, ciekawe jak to bedzie Boryskowi smakować. A jeszcze zastanawiam się nad zmianą mleko z Nana na Belbilon, bo u nas cały czas problemy z brzuszkiem i prężenie i bączki straszne i często...mam intuicyjnie przeczucie ze to mleko coś nie tak...bo skoro pierś juz odstawiona na zawsze... :-(
My zaczynam od przyszłego tygodnia zmienaic mleko a potem stopniowo słoiczki wprowadzamy, ciekawe jak to bedzie Boryskowi smakować. A jeszcze zastanawiam się nad zmianą mleko z Nana na Belbilon, bo u nas cały czas problemy z brzuszkiem i prężenie i bączki straszne i często...mam intuicyjnie przeczucie ze to mleko coś nie tak...bo skoro pierś juz odstawiona na zawsze... :-(
A
Agutek
Gość
kamilas mi intuicja już po 2 dniach stosowania NAN-u podpowiadała, że coś jest nie tak i wyrzuciłam to mleko w cholerę Córa wcina teraz Bebilon. Właśnie otworzyłam ostatnie opakowanie "jedynki" a potem przechodzimy na "dwójkę"
Dzisiaj córcia przyssała się do soku jabłkowego :-) Do tej pory dostawała rozrzedzony więc jutro chyba podam czysty
Dzisiaj córcia przyssała się do soku jabłkowego :-) Do tej pory dostawała rozrzedzony więc jutro chyba podam czysty
reklama
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
julia6 - ja tez jezeli uda mi sie karmic piersia 6 miesiecy dopiero wtedy bede podawac inne jedzonko
Tigger, ja też myslałam , że 6 mies będę karmić tylko i wyłącznie piersią, ale był u mnie (a raczej u Piotrusia) dziś pediatra na wizycie kontrolnej i powiedział, że wiele zmieniło się w żywieniu niemowlą, można podawać soczki od 4mies, później mięsko, a nawet rybę, a przecież do tej pory była traktowana, jako ciężkostrawne danie,
a co do słoiczków, to "starsza" mama podpowiedziała mi, że jeżeli chcę podawać gotowe dania, to nie dawać maluszkowi jedzonka przygotowanego przez siebie, bo słoiczków juz potem nie tknie;-), co wy na to?????