reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Soczek jabłkowy nie przechodzi.. Nawet rozcieńczony.. Mały dziś się tak krzywił i wypluwał smoczka, nic nie wypił.. Natomiast jabłuszko zjedzone :tak: I trochę marchewki z jabłuszkiem :tak: Nie dawałam za dużo, bo znów od dwóch dni nie mamy kupki, a po marchewce może mieć jeszcze większe problemy..

Soczek jabłkowy nie przechodzi.. Nawet rozcieńczony.. Mały dziś się tak krzywił i wypluwał smoczka, nic nie wypił.. Natomiast jabłuszko zjedzone :tak: I trochę marchewki z jabłuszkiem :tak: Nie dawałam za dużo, bo znów od dwóch dni nie mamy kupki, a po marchewce może mieć jeszcze większe problemy..
Ale jabłuszko powinno pomóc :tak:.

Ja dałam też dzisiaj soczek rozcieńczony i Karolek wypił 25 ml. A godzinę później dostał jeść i było mega ulewanie :-(. Nie mam pojęcia kiedy mu dawać ten sok.

A jakiej firmy masz ten soczek?? Bo ja mam z Bobovity i Piotrkowi nie smakuje, bo jest lekko kwaśny :dull: Nawet rozcieńczonego nie chciał...

Agutek - Piotruś też coś mało je ostatnio :confused2: Ale chyba nie jest głodny bo spał ładnie od 20 do 5.. Pojadł z obu kamiennych piersi i pospaliśmy jeszcze do 8, po 9 dostał soczku jabłkowego, wypił 20 ml, a ok. 9.30 dałam mu Bebiko - zjadł tylko 60 ml.. :confused2:
Dostał czkawki, więc przystawiłam go do piersi i pojadł jeszcze trochę..

Inna sprawa, że to już 4 dzień bez kupki...

Ja mam "złociste jabłko" czy jakoś tak i ponoć ten soczek nie jest taki kwaśny.
Nie wiem jednak na bank, bo jeszcze nie otwierałam :-p

Ponoć na początku soczki podaje się właśnie rozcieńczone i łyżeczką, nie z butelki ;-)

Wczoraj nam Pani doktor powiedziała, że za 2 tygodnie moge Wice dać soczek i nie wiem czy sie nie skuszę, z kupkami sie unormowało to jest ok. A wy ile dawałyście za pierszym razem?? Ze dwie łyżeczki rozcieńczonego czy mogę dać więcej??

reklama
Ja dałam ze 3-4 łyżeczki nierozcieńczonego, na drugi dzień dałam w butelce, ale niuniuś nie chciał, rozcieńczyłam i też nie chcial.. Dziś mu dałam rozcieńczony łyżeczką i wypił jakieś 20 ml :tak: No i w koncu zrobił trzydniową kupę :-)

Do góry