reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
To ja jednak trochę "grzeszę" bo np. wczoraj zjadlam jajecznicę, dzis jogurt (z Bakomy bo w składzie nie ma mleka w proszku).
Wczoraj byliśmy z Małym u lekarki i go obejrzała i powiedziała, że nawet jeśli faktycznie ma te skazę to taką słabą bo skóra dobrze wygląda. A ja już wcześniej z tym jedzeniem aż tak się nie pilnowałam.
Tak czy owak wzięliśmy recepte na Bebilon Pepti.

O 12.30 zjadła 110ml, a po 15 - 120ml. :happy:
Teraz będzie jadła po 18.

O 18.00 zjadła 90ml, a o 20.00 jedną i drugą pierś - ale czuję, że bardzo mało, bo jadła zaledwie kilka minut i po pewnym czasie nie słyszałam łykania - i zasnęła.

Czy to odpowiednia ilość jedzenia na dzień??

blueberry ma rację, jak odciągniesz to chociaż dokładnie sprawdzisz ile zjadła. Ale w godzinach popołudniowych trzymala sie w miare tych norm.

Agutek, a jaki masz smoczek? Bo zobacz:
Gazeta.pl : Forum : Karmienie butelk�
tam pisze ekspert, że smoczek może mieć znaczenie. Ja już używam smoczka nr 3.

Postanowiłam, że spróbuję zmienić pory karmień nocnych. Wczoraj małego nakarmiłam po 22-iej (bo przeciekła mu pielucha i musiałam go przebrać) i potem go przetrzymałam do 3:30 (chociaż najpierw obudził się o 2:00 niestety). Dzisiaj spróbuję mu dać więcej i zobaczymy co będzie.

Dziewczyny ja jestem przerażona moim żarłokiem, dałam jej po 3 godzinach mleko i myslałam że zje mnie a ona wtrabiła 200ml. Kurcze, nie chce zeby była grubasem. Może jej za dużo daje?? Ale jak jej kiedys zrobiłam 140 to był ryk. Ile powinny jadac 3 m-c dzieci?? I czy jest jakis przedział wagowy, bo ja jutro ide do lekarza i aż sie boje spojrzec na wagę, bo jeszcze mi powiedza ze mam ja odchudzac.
nasze cory sa mniej wiecej w tym samym wieku, Olivka wazy 6600 i nikt nie mowi, ze jest za gruba, wrecz przeciwnie - wszedzie ja chwala, ze sie bardzo dobrze rozwija i przybiera na wadze:tak::-)a ile Wika wazy?

reklama
Napisał kasia580
Dziewczyny ja jestem przerażona moim żarłokiem, dałam jej po 3 godzinach mleko i myslałam że zje mnie a ona wtrabiła 200ml. Kurcze, nie chce zeby była grubasem. Może jej za dużo daje?? Ale jak jej kiedys zrobiłam 140 to był ryk. Ile powinny jadac 3 m-c dzieci?? I czy jest jakis przedział wagowy, bo ja jutro ide do lekarza i aż sie boje spojrzec na wagę, bo jeszcze mi powiedza ze mam ja odchudzac.

Niemartw sie moze Twoja niunka tyle potrzebuje:tak:przeciez kazde dziecko jest inne:-)a u mnie na mleku jest napisane,ze dzieci od 3 do 4 miesiaca powinny jadac 170ml , wiec mala wcale duzo wiecej nie jada;-)

Do góry