reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Agutek - Piotruś też rano cyca possał trochę i więcej nie chciał.. Pól godziny później zrobiłam mu herbatkę rumiankową, wypił tylko troszkę, 20 ml.. Więc zrobiłam mu Bebiko i zjadł 40 ml.. Pobawił się trochę, dałam mu cyca, pociumkał i usnął. Jak się obudzi znów dam mu Bebiko :tak:

Może jak Tola nie chce cycusia to zrób jej butlę i zobaczysz, czy wogóle nie chce jeść, czy tylko cycuś jej nie pasuje..

reklama
Własnie nie chciała butli :no:

Zaniosłam ją na matę, pobawiła się chwilę i o 9.00 podałam butlę.
Zjadłą tylko 50ml i walnęła kupkę.
Przewinęłam ją i znowu podałam butlę - dobiła do 90ml i zasneła.

Dziwnie to moje dziecko jada.
Teraz butlę podam o 12.00 i zobaczę ile teraz zje.

Jednak zaobserwowałam, że codziennie nad ranem marudzi przy jedzeniu, a potem w południe dobija się i znacznie więcej pochłania.

Piotruś też rano mniej je :tak:Tola i tak zjadła więcej niż Piotruś, więc się nie martw :happy: Zobaczysz, ile zje w południe..

Dziewczyny ja jestem przerażona moim żarłokiem, dałam jej po 3 godzinach mleko i myslałam że zje mnie a ona wtrabiła 200ml. Kurcze, nie chce zeby była grubasem. Może jej za dużo daje?? Ale jak jej kiedys zrobiłam 140 to był ryk. Ile powinny jadac 3 m-c dzieci?? I czy jest jakis przedział wagowy, bo ja jutro ide do lekarza i aż sie boje spojrzec na wagę, bo jeszcze mi powiedza ze mam ja odchudzac.

A faktycznie, źle przeczytałam :-). Ale 90 też jest ok, może nadrobi później.

O 12.30 zjadła 110ml, a po 15 - 120ml. :happy:
Teraz będzie jadła po 18.

Dziewczyny ja jestem przerażona moim żarłokiem, dałam jej po 3 godzinach mleko i myslałam że zje mnie a ona wtrabiła 200ml. Kurcze, nie chce zeby była grubasem. Może jej za dużo daje?? Ale jak jej kiedys zrobiłam 140 to był ryk. Ile powinny jadac 3 m-c dzieci?? I czy jest jakis przedział wagowy, bo ja jutro ide do lekarza i aż sie boje spojrzec na wagę, bo jeszcze mi powiedza ze mam ja odchudzac.

Na opakowaniu Bebilonu napisane jest, że w 4 miesiącu życia dzieci powinny jeść 120-150ml sześć razy na dobę, a w 3-cim 120ml.

Ale wiadomo normy normami :rolleyes:

reklama
Dałam dziś Piotrusiowi odrobinę soku jabłkowego - strasznie się krzywił :-D i trochę musu jabłkowego :tak: Ten drugi mu smakował, a jak fajnie jadł z łyżeczki :-D

Do góry