reklama
A
Agutek
Gość
Ja nie próbowałam swojego, ale też jest klejące ;-)
malaga i co wprowadzasz butlę?
malaga i co wprowadzasz butlę?
kaskada
Marcowa mama 2007
debiutanko- ja kosztowałam swojego mleka, chociaż strasznie dziwnie się z tym czułam) Słodkie jest i w zasadzie bez smaku. Smakowało mi trochę jak taka zaprawka z mleka z której potem robi się budyń. W każdym razie nic specjalnego moim zdaniem Nie wiem czemu tym naszym maluchom to tak smakuje. Heh.. A w zasadzie wiem.. nie znają na razie czegoś lepszego)
Też , dziewczyny, zauważyłam, że młody mniej je. Zwłaszcza w nocy. To znaczy budzi się jak zwykle- ale przy cycku wisi tylko parę minut- max 5 lub 10. A potem zasypia jak kamień i go dobudzić nie mogę.
Hmmm... i doszłam do wniosku ( przy udziale bardziej doświadczonej koleżanki), że to prężenie i wrzaski przy cycku to musi być kolka. Powtarza się to od pewnego czasu od ok 11- 15. A potem już ładnie je i się uspokoja. Więc pewnie to musi być kolka. Ciekawe odkrycie w 8 tygodniu życia dziecka) Spostrzegawcza matka ze mnie
Pozdrawiam cieplutko
Kaskada
Też , dziewczyny, zauważyłam, że młody mniej je. Zwłaszcza w nocy. To znaczy budzi się jak zwykle- ale przy cycku wisi tylko parę minut- max 5 lub 10. A potem zasypia jak kamień i go dobudzić nie mogę.
Hmmm... i doszłam do wniosku ( przy udziale bardziej doświadczonej koleżanki), że to prężenie i wrzaski przy cycku to musi być kolka. Powtarza się to od pewnego czasu od ok 11- 15. A potem już ładnie je i się uspokoja. Więc pewnie to musi być kolka. Ciekawe odkrycie w 8 tygodniu życia dziecka) Spostrzegawcza matka ze mnie
Pozdrawiam cieplutko
Kaskada
JustineMyMind
Mama Laureńki
dziewczyny mam pytanie...
CZY TO PRAWDA ze dzieci karmione TYLKO BUTELKA nie maja kolek?
albo tylko piersią, chodzi mi o ujednolicenie pokarmu...
??????????????????????????????????????????????????????????????????????
ja Laurę karmie głównie piersią, czasem dostaje "anty kolkowy" Nutramigen i ma kolki
ale nie wiem czy to ze tak płacze nie ma tez zwiazku z tym wezłem chłonnym i bolacym brzuszkiem od zelaza wiec to kolki razy 100
CZY TO PRAWDA ze dzieci karmione TYLKO BUTELKA nie maja kolek?
albo tylko piersią, chodzi mi o ujednolicenie pokarmu...
??????????????????????????????????????????????????????????????????????
ja Laurę karmie głównie piersią, czasem dostaje "anty kolkowy" Nutramigen i ma kolki
ale nie wiem czy to ze tak płacze nie ma tez zwiazku z tym wezłem chłonnym i bolacym brzuszkiem od zelaza wiec to kolki razy 100
Lajla83
Fanka BB :)
u mnie dzisiaj był taki cyrk po kąpieli oby to nie kolkaKaskada - u nas jest to samo, prężenie przy cycku, puszczanie, łapanie - ale ja niedopuszczam myśli ze to kolka
ogólnie to Natalka tak wyjada mi z piersi że są puste wczoraj popędziłam po herbatkę na zwiększenie laktacji bo moje piersi nie dają już rady z produkcją mleka dobrze że jest ta butelka raz dziennie bo dziecko byłoby głodne
ewa0381
ogólnie to Natalka tak wyjada mi z piersi że są puste wczoraj popędziłam po herbatkę na zwiększenie laktacji bo moje piersi nie dają już rady z produkcją mleka dobrze że jest ta butelka raz dziennie bo dziecko byłoby głodne
Zgodnie z teorią książkową to dziecko nie byłoby głodne, gdyby nie dostawało dodatkowej butli - "produkowałabyś" więcej mleka, zwiększa się zapotrzebowanie dziecka na pokarm to zwiększa się laktacja - tylko trzeba na to czasu (dwa, trzy dni).
Lajla83
wiesz Ewa za nim zdecydowałam się o dawaniu butelki raz dziennie to już miałam mało pokarmu mam nadzieję że się wszystko unormuje bo chce karmić piersią nie wyobrażam wstawania w nocy i szykowania mleczka no przynajmniej teraz;-)Zgodnie z teorią książkową to dziecko nie byłoby głodne, gdyby nie dostawało dodatkowej butli - "produkowałabyś" więcej mleka, zwiększa się zapotrzebowanie dziecka na pokarm to zwiększa się laktacja - tylko trzeba na to czasu (dwa, trzy dni).
reklama