a moja to rano wcina kaszkę i na wieczór, ale nie taką gestą, tylko w butli i też mniej mi zjada mleka- teraz jej robie na 180ml wody a kiedyć to na 240ml wszamała wszystko. Teraz woli inne smaki. Ale Tolcia to rzeczywiście niejadek, ale jesli się nie domaga, to moze nie chce....
reklama
madzikm
Mamy lutowe'07
oo widzę, że Tolcia miała postny dzień:-(
Zosia też mało je, ale moze faktycznie tyle im wystarczy. Kupiłam sobie wczoraj książkę "2 i 3 rok życia dziecka", jest tam sporo o jedzeniu i się uspokoiłam
U nas kaszka gęsta jest 2 razy dziennie, mleka w ogóle. Herbatki może 150 ml dziennie. W ciagu dnia nie ma ochoty na żadne przegryzkistwierdziłam, że je ile chce, a skoro mało to będę podawać tylko wartościowe rzeczy
Zosia też mało je, ale moze faktycznie tyle im wystarczy. Kupiłam sobie wczoraj książkę "2 i 3 rok życia dziecka", jest tam sporo o jedzeniu i się uspokoiłam
U nas kaszka gęsta jest 2 razy dziennie, mleka w ogóle. Herbatki może 150 ml dziennie. W ciagu dnia nie ma ochoty na żadne przegryzkistwierdziłam, że je ile chce, a skoro mało to będę podawać tylko wartościowe rzeczy
T
tigger
Gość
dzisiaj to mnie moje dziecko zaskoczylo
dalam jej przecier owocowy na deserek, a ona(prawie zawsze jej smakuje)
no to dalam jej jogurt, a ona(za jogurtem szaleje)
no to dalam jej wafelka ryzowego, a ona (wafelki uwielbia)
wiec zdjelam ja z krzeselka , bo pomyslalam, ze nie jest glodna,. a ona w krzyk
okazalo sie, ze chciala suchego chleba, zjadla prawie dwie kromki
dalam jej przecier owocowy na deserek, a ona(prawie zawsze jej smakuje)
no to dalam jej jogurt, a ona(za jogurtem szaleje)
no to dalam jej wafelka ryzowego, a ona (wafelki uwielbia)
wiec zdjelam ja z krzeselka , bo pomyslalam, ze nie jest glodna,. a ona w krzyk
okazalo sie, ze chciala suchego chleba, zjadla prawie dwie kromki
madzikm
Mamy lutowe'07
a moja córcia ostatnio robi cyrk przy jedzeniu chce jej coś dać to najpierw muszę wcisnąć choć ociupinkę do buźki żeby posmakowała i wtedy je ładnie
o to to!!! na widok łyżli szczękościsk a potem jak jej posmakuje to ładnie zje, nie mogłaby od razu?
blueberry - przyrządzam dowolną ilość mleka modyf. i miksuję z owocami: kiedyś miała z arbuzem, dziś z borówkami, jutro może banan, w zamrażalniku mam jeszcze poziomki, truskawki, czereśnie...
A
Agutek
Gość
u nas to samo....nie i koniec...dopiero jak na sile dam sprobowac do zaczyna jesc albo jak dam jej wlasna lyzeczke i sama sobie sprobuje..
reklama
a moja córcia ostatnio robi cyrk przy jedzeniu chce jej coś dać to najpierw muszę wcisnąć choć ociupinkę do buźki żeby posmakowała i wtedy je ładnie
Roksi u nas to samo! Wszystko zaczyna się od marudzenia ale jak juz posmakuje to zjada wszystko.
Dziewczyny czy marcowe dzieci jedzą oliwki? Bo Borys uwielbia, w dużych ilościach ..i nie wiem ile może zeby Go brzuch nie bolał..