reklama
ewa0381
Fanka BB :)
dziewczyny poradzcie mi co mam zrobic z tym moim glodomorkiem
Olivka ciagle mi ostatnio krzyczy, ze chce jesc, staje pod lodowka, na ktorej wie, ze lezy chleb i steka "yyy" dopoki nie dostanie kawalka;-)
myslalam, ze je wystarczajaco, bo wage ma dosyc pokazna (11200 jak miala rok i 2 tygodnie) no i poza tym brzuch ma taki wypiety caly czas, klopsik moj maly
a ona jest ciagle glodna...
nie wiem, czy jej dawac, bo moze potrzebuje wiecej, ale z drugiej strony nie chce wychowac grubasa, bo i tak juz jest duza, no i ten brzuch wystajacy non stop, ktory swiadczy o tym, ze chyba raczej sie najada...
Powinnas się tylko cieszyć, ja bynajmniej Ci zazdroszczę. Mam odwrotny problem, musze się nagimnastykowac, żeby córcia wogóle cos zjadła.
Co do wystającego brzucha to normalne, zwłaszcza że tyle je. A co do samego jedzenia, to tak jak napisała blueberry - nie karm jej między posiłkmi, najwyżej daj jej więcej jak jest pora jedzenia.
Ewelina z Bydgoszczy
nie wiadomo, co lepsze, jedzenie, czy niejedzenie,
bratowa ma dwóch chłopaków starszy nie je praktycznie nic, jest dosłownie suchy, jak wiór, a młodszy je za cała rodzinę, nawet nie wolno przy nim jeść, co by go nie kusić, jaka ona biedna:-(, jednego karmi na siłę, a drugiego ogranicza, bo nie chce robic z niego grubaska, mówię wam z jednej skrajności w drugą
bratowa ma dwóch chłopaków starszy nie je praktycznie nic, jest dosłownie suchy, jak wiór, a młodszy je za cała rodzinę, nawet nie wolno przy nim jeść, co by go nie kusić, jaka ona biedna:-(, jednego karmi na siłę, a drugiego ogranicza, bo nie chce robic z niego grubaska, mówię wam z jednej skrajności w drugą
elahar
mama Madzi
nie wiem tigger co dokladnie u ciebie znaczy wypiety brzuch ale moja jest kruszynka a tez ma brzuszek jak ja to mowie jak dzieci z Etiopii
I moja też ma taki wystający brzuszek.
Lajla83
moja kiedyś tez mnie nieźle pociągnęłac dobrze ,ze juz jej sie mamy pepek znudzil ;-)a raczej ciagniecie kolczyka
A
Agutek
Gość
madzikm ku pocieszeniu twojego serca pisze, ze dzis u nas kiepsciutko z jedzeniem ;-)
rano o 06.00 dostaje zawsze mleko, zeby ja przetrzymac do sniadania o 8.00 i zeby na pusty zoladek nie jechala do dziadkow...wypija roznie, raz wiecej raz mniej, ale wazne by cos bylo ;-)
no i dzisiaj bylo malutko...jakies 40ml
przed 8-ma zjadla pol parowki i kilka kawaleczkow bialka jaja (pojawila sie plama na brodzie tego bialka bylo malo...lacznie moze dwa takie plastry...no ale jakas reakcja alergiczna jednak sie pojawila)
o 11 dalam tawrog z truskawkami i zjadla ze 3 lyzeczki i to by bylo na tyle
polozylam ja spac i dalam butle....nie ruszyla, zasnela na 3h
o 14 dalam obiad i nie ruszyla
przed 15 dostala butle - wypila jakies 120ml
o 17.00 zjadla niecala kromke chleba
takze licho dzis z jedzeniem, ale daje spokoj...nie ryczy, nie marudzi...to pewnie glodna nie jest ;-)
rano o 06.00 dostaje zawsze mleko, zeby ja przetrzymac do sniadania o 8.00 i zeby na pusty zoladek nie jechala do dziadkow...wypija roznie, raz wiecej raz mniej, ale wazne by cos bylo ;-)
no i dzisiaj bylo malutko...jakies 40ml
przed 8-ma zjadla pol parowki i kilka kawaleczkow bialka jaja (pojawila sie plama na brodzie tego bialka bylo malo...lacznie moze dwa takie plastry...no ale jakas reakcja alergiczna jednak sie pojawila)
o 11 dalam tawrog z truskawkami i zjadla ze 3 lyzeczki i to by bylo na tyle
polozylam ja spac i dalam butle....nie ruszyla, zasnela na 3h
o 14 dalam obiad i nie ruszyla
przed 15 dostala butle - wypila jakies 120ml
o 17.00 zjadla niecala kromke chleba
takze licho dzis z jedzeniem, ale daje spokoj...nie ryczy, nie marudzi...to pewnie glodna nie jest ;-)
Lajla83
Agutku a może ta butla jest za często może wystarczyłoby rano przed śniadankiem a dużo herbatek lub soczków pije Tolcia? bo moja od kiedy nie dostaje 3 razy dziennie mleko to dużo pije herbatki
w sumie to nasze dzieci już się nie najadają mlekiem jak niemowlaczki tylko traktują jako napój
moja ma rano na dzień dobry mleko 210ml, wieczorem kaszkę w między czasie jogurt lub serek
w sumie to nasze dzieci już się nie najadają mlekiem jak niemowlaczki tylko traktują jako napój
moja ma rano na dzień dobry mleko 210ml, wieczorem kaszkę w między czasie jogurt lub serek
reklama
A
Agutek
Gość
nie...no butla była tylko rano - 40ml i zamiast obiadu 120ml, więcej nie
codziennie dostaje o 6 rano i potem czasami o 16 jeśli nie dostaje nic innego...
zdarza się, że po kolacji z godzinę, dwie wypije jeszcze butlę, ale to nie reguła...
a herbatki wypija mi teraz dużo
średnio dwa a nawet trzy razy teraz napełniam bidon :-)
codziennie dostaje o 6 rano i potem czasami o 16 jeśli nie dostaje nic innego...
zdarza się, że po kolacji z godzinę, dwie wypije jeszcze butlę, ale to nie reguła...
a herbatki wypija mi teraz dużo
średnio dwa a nawet trzy razy teraz napełniam bidon :-)