reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

mojej żadnej różnicy nie robiło które to mleko...nawet teraz czasem też dam bebiko i nic, pije tak samo ;-)

a mleczko pije obecnie teraz około 2 razy dziennie, czasem 3

reklama
a ja tylko kupuje mleko, bo Piotrus ich nie pije:-D:-D:-D,
wczoraj np.kupiłam mleko Candia, jak dla mnie to smaczne, dla malucha chyba nie, bo wypił dwa łyki i juz nie chciał więcej:no:

sandi, agutek - dzięki za odpowiedź

roksi - ja cię pomęczę jeszcze:tak:Natalka zjada na noc 7 łyżek kaszki, czy do odpowiedniej ilości wody dajesz 7 łyzek? bo się pogubiłam

agatulka - co do mleka - od kilku dni ZOsia nie pije wogóle. KAszki raz lub 2 dziennie. Brak mleka okropnie utrudnia mi dobór menu:-probię tak: w miejsce mleka o 16 daję tak samo kaloryczny posiłek mleczny np, 2 serki Bakusie a rano zamiast mleka kaszka. Nie byłoby tragedii gdyby.....po rannym mleku jeszcze przysnęła, a teraz trzeba wstać, dać kaszkę łychą i witaj dzionku:crazy::-p:-D

madzikm znam twój ból :baffled:
jeszcze niedawno to samo przechodziłam i pisałam właśnie, że teraz doceniam jakim wspaniałym ułatwieniem życia jest butla lub kaszka na gęsto :-p
a tak trzeba kombinować jaki posiłek w zamian zaproponować, równie syty i wartościowy :dry:
mleko to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie ;-)

jeśli chodzi o kaszki na gęsto to ja robię je tak, że przygotowuję 150ml wody i dosypuję 7-8 miarek (tych od mleka) kaszki.

no mój mleko pije tylko przed spaniem czyli około 19 30 bo teraz pużniej spać ich kładę i pije koło 12
ale mój to chyba pasibrzuch boten je tyle co jego starsza siostra on jak prawdziwy facet jak mu kaszke zrobię to sie na mnie patrzy i na twarzy ma wypisane z czym ty mi tu mama przychodzisz ja sie tym nie najem :p

agutek - a pamiętasz co dawałaś w tym "trudnym okresie"?, dobrze, że kaszki zjada: rano dostaje mleczną a wieczorem Sinlac albo na zmianę

roksi - odkąd laseczki odmówiły nam mleka to mają jeden posiłek, mniej, prawda? nadal zostaje 5 więc chyba w porządku?

roksi - ja cię pomęczę jeszcze:tak:Natalka zjada na noc 7 łyżek kaszki, czy do odpowiedniej ilości wody dajesz 7 łyzek? bo się pogubiłam
a proszę mnie męczyć:rofl2: madzikm ja tak w sumie tą wodę na oko leję:sorry2: nie trzymam się instrukcji:no: z 7 łyżek robie taką konsystencję pół lejącą:tak: kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć:sorry2:

roksi - odkąd laseczki odmówiły nam mleka to mają jeden posiłek, mniej, prawda? nadal zostaje 5 więc chyba w porządku?
w sumie madzikm masz racje:tak: moja zaczęła więcej pić herbatki:tak:
muszę spróbować dać Natalce płatki kukurydziane z mlekiem:tak: nigdy nie dawałam:no:

reklama
probowalam kiedys platki i Niuńka nie chciala jesc :no: ale w sumie to dobry pomysl moze jutro jeszcze sprobujemy :tak::-p:happy:

Do góry