reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
mój Piotrek jada taka wypasioną zupkę tzn gotuje warzywa na mięsie, czyli wychodzi na rosół, do tego dodaje makaron - gwiazdki,
zeby mu urozmaicić zmieniam skład warzyw, najbardziej lubi brokuła:tak:

Ewelina, a miksujesz to?
blueberry pytanie nie do mnie, ale mnie zaciekawiło skąd takie pytanie?

Miksujecie jeszcze dzieciom jedzenie?

A jeśli chodzi o zupy to zaprawiam śmietaną i nic się nie dzieje. A rosół uważam za coś najzdrowszego, a nie szkodliwego:szok: A może dziś juz nic nie ma zdrowego wg lekarzy...

Malaga, a wiesz za co sa przyznawane punkty przy naborze do przedszkola? Ja wiem, że za pracujących rodziców, za samotnego rodzica, za żłobek, za starsze rodzeństwo (?). I za co jeszcze?
Szczerze powiedziawszy nie wiem :sorry2: Nigdy nie byłam w komisji rekrutacyjnej i jakoś się nie interesowałam :sorry2: Ale spytam, jeśli chcesz :tak:

No właśnie, a propo mięsa - codziennie dzieciom dajecie?? Bo ja Piotrusiowi nie.. :sorry2: Już kilka dni nie jadł wogóle mięska :zawstydzona/y: Na jutro mu kurczaczka ugotuję :tak:

blueberry pytanie nie do mnie, ale mnie zaciekawiło skąd takie pytanie?
Miksujecie jeszcze dzieciom jedzenie?
No, ja miksuję. Głównie dlatego, że z reguły gotuję więcej i zamrażam. A poza tym szkoda mi tej wody z jarzyn (w niej zostają wszystkie witaminy), a nie wiem jak inaczej ją podać. Oddzielnie wodę, oddzielnie jarzynę, mięsko? Jakoś cały czas mi się wydaje, że powinnam młodego zdrowo karmić i ciągle robię mu jedzenie opierając się na schemacie żywienia. Dlatego zapytałam, czy dajecie oprócz zupy mięso i warzywa, bo zupa to głównie wywar. Pewnie przesadzam ;-)

Szczerze powiedziawszy nie wiem :sorry2: Nigdy nie byłam w komisji rekrutacyjnej i jakoś się nie interesowałam :sorry2: Ale spytam, jeśli chcesz :tak:
Nie kłopocz się :-). Myślałam, że coś ci się obiło o uszy :-).

Mięso daję codziennie (patrz wyżej :-))

Zastanawiam się, czy mogę w ten sposób małemu zaszkodzić.. Żółtka też mu nie daję regularnie :sorry2:
Ostatnio robiliśmy morfologię i wyszła super :tak:

Zastanawiam się, czy mogę w ten sposób małemu zaszkodzić.. Żółtka też mu nie daję regularnie :sorry2:
Ostatnio robiliśmy morfologię i wyszła super :tak:
malaga ja też żółtko zaniedbałam:sorry2: ale raz w tygodniu młoda je jajecznice:tak:
mięcho jemy co dziennie:tak: a morfologii nigdy nie robiłyśmy:szok: może powinnam iść zrobić:confused:

reklama
ja miksuję zupy jak robię z mięsem, ale jakma ziemniaki i mięso to nie mix, dziś zrobiłam jej naleśniki z pieczenią:-)

żółtko zaniedbałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a nie powinnam bo ma anemię, kontrolujemy morfologię z tego względu

Do góry