reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

a moje dziecko właśnie wcina kanapeczkę z bułeczką, wędlinka drobiowa i masełkiem dla alergików :-p
Zaczynamy eksperymentować powolutku :tak:

reklama
Wczoraj zrobiłam małej naleśniki ale bez jaja tylko z mąką kukrydzianą z przepisu bobovity. Wyszły całkiem dobre, smakowały jej, tylko przez brak ząbków miała problem z poradzeniem sobie z nimi. Szkoda, bo mógłby to być kolejny stały posiłek, pojawiający się co jakiś czas w menu.

Zupa ogórkowa nie podeszła jej. Była za kwaśna dla niej. Marszczyła się aż w końcu odmówiła jej jedzenia :-D Dziwne, że ogórka kiszonego weźmie do rączki i ssie :-p

A dziś na drugie śniadanie mam zamiar dać twarożek ze śmietaną i cukrem. Ciekawi mnie czy ruszy?

Nasze jedzenie ostatnio to męka.
Skusi się na jedzenie tylko pod warunkiem, że ma swoją łyżkę, którą macza w jedzeniu i też sama je, a ja pomiędzy tym podaję jej z własnej łyżeczki. O tym, że musi smakować jej to oczywiście nie wspominam ;-)

u nas tez z jedzeniem ostatnio krucho :-:)baffled: np dzis na sniadanie tylko kawaleczek chlebka z serkiem i nic wiecej nie chciala :no::-(

No i nie zjadła drugiego śniadania, bo je przespała :-D
Przeszliśmy od razu do obiadu.

Drugie śniadanie będzie na podwieczorek ;-)

kurcze współczuje tych przebojów jedzeniowych:-( moja wcina jak torpeda:szok: zje wszystko:-D
nic tylko sie cieszyc :tak: i pogratulowac :tak:;-)

a u nas dzis to juz wogole nic na sniadanie nie chciala :no: ale jak to kiedys napisala Agutka tonacy brzytwy sie zlapie...i dalam malenkiej kawalek babki :sorry2: chociaz to zjadla :sorry2:

reklama
Moja jak już nic nie chce jeść to daje jej chleb z masłem i to zawsze zje. Oprócz tego żółtko i pulpet z mięsa . Tym nigdy nie pogardziła. Ostatnio ziemniaki i ryż też nie zjadliwe.

Do góry