reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

chciałam zapytac jakie dajecie mleko tzn czy już 3 czy nadal 2, bo słyszałam że nan jest od 10 mca (?), my dajemy bebiko 2, bo trójka jest od roczku, w sumie jeszcze miesiąc nam brakuje ale czytałam wczoraj że 3 ma więcej wapnia i jest bardziej sycąca. Dostalismy próbkę z nutricii i nie wiem czy spróbować?

ja bym bez obaw spróbowała, kupiłam już 3 i podam jak tylko skończę 2 opakowania 2, które mi zostały

reklama
U nas z nowości: zupa ogórkowa (zobaczymy jutro czy smakuje Sz.), barszcz ukraiński (smakował bardzo) i jabłuszko starte z gruszką i jagódkami (własnej roboty) z kaszką. Mniam ...
A mleczko: Nutramigen 2 nie wiem :zawstydzona/y: ile razy na dobę (ze względu na nocki - bardzo różnie) ale głównie ok 3 razy ale ostatnio jakby bez większego entuzjazmu :confused: co trochę mnie martwi bo Szymek nie je żadnego nabiału :-( i boję się czy nie ma za mało wapnia.

u nas ogórkowa to rewelacja! nic nie wcina z takim zapałem:-)sama robię, tak jak dla nas, tylko bez śmietany i soli

Ja Szymkowi już od dawna sama gotuję ale ostatnio warzywa na bazarku jakieś kiepsko wyglądające są no i wynalazłam takie gotowe mrożonki hortexu (tzn różne warzywka) no i super są. A jak to łyknie :-p to może przestawimy go już powolutku na nasze ale my z mężem uwielbiamy i ogórkową i kapuśniak kwaśne na maxxaaa! :-)
Ostatnio robiłam mu placuszki ziemniaczane bez jajka i na patelni teflonowej bez tłuszczu. Ale sie zajadał :tak:

reklama
Mam pytanie do Mam karmiących jeszcze piersią (nie wiem ile się ich ostało)...
Kiedy zamierzacie skończyć cycusiowanie i czy może wprowadziłyście już też mleko modyfikowane??

Ja chyba zaczne podawac choć raz dziennie flachę bo wydaje mi się, że to moje mleko to może być już za malo.... Młody zaczyna chodzić, coraz więcej się rusza i potrzeby pewnie tez ma większe. Kaszki dostawal na wodzie , czasem Bielucha i nie wiem czy nie ma za malo wapnia bo mu się jakoś paznokcie łamią... a może to nie ma związku...

Do góry