reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Piotruś też wcina chlebek z masełkiem, domowym powidłem/dżemem w niewielkiej ilości :tak:

Kupiliśmy właśnie puszkę Nan 3 Active :tak: Zobaczymy, jak Piotruś zareaguje na nowe mleczko, czy wogóle będzie jakaś różnica ;-):-)

reklama
witam u nas podobnie coraz czesciej hubcio jada dorosle jedzonko i bardzo mu smakuje :-) obawialam podac mu sie cos z doroslego talerza bo jak skonczyl miesiac to mnie pediatra wystraszyla ze ma skaze bialkowa teraz pije normalne mleko modyfikowane i wcina danonki ale skazy nie widac oby tak dalej:tak:

Ja wczoraj dałam Szymkowi dwie małe kromeczki bułki z masłem (dla ludków ze skazą) i nawet mu smakowało. Na początku sprawdził dokładnie czy nie chcę go otruć przypadkiem:-D a potem wcinał równo. No i do teraz nie ma wysypki więc chyba w bułeczkach nie ma zbyt wiele mleka / jajek:-D.
Dzisiaj będę gotowała mu obiadek (rutynowo, ostatni się skończył) i do części chce dodać troszkę cielęciny (do tej pory od czasu pojawiania się skazy był królik i indyk), może się nie uczuli... mam nadzieję

A u nas w nocy (jak się obudzi a ostatnio jest całkiem nieprzewidywalny) mleko i o niczym innym nie ma mowy bo się wybudza i jest zły:-(

słyszałam, że tak małe dzieci nie powinny jeść danonków ze względu na dużą zawartość cukru i wapnia, nawet na reklamie są przedszkolaki; lepiej dać Bakusie lub tego typu serki ale to później koło roczku, ja w każdym razie nie daję żadnych mlecznych przetworów chyba że od nas szczyptę białego sera;-)

słyszałam, że tak małe dzieci nie powinny jeść danonków ze względu na dużą zawartość cukru i wapnia, nawet na reklamie są przedszkolaki; lepiej dać Bakusie lub tego typu serki ale to później koło roczku, ja w każdym razie nie daję żadnych mlecznych przetworów chyba że od nas szczyptę białego sera;-)

tez tak slyszalam i jeszcze moja cora nie dostaje w ogole serkow.
czekam regulaminowo do tego 11 miesiaca kiedy moze chyba juz zaczac dostawac nabial w postaci np. jogurtu i wlasnie chyba serka

Ile razy dziennie dajecie dzieciaczkom mleko i ile ml?

u nas wyglada to teraz tak:
06.00 200ml mleka
09.30-10.00 kaszka na gęsto z 150ml mleka
13.00 deserek z 60ml mleka
19.30 220ml mleka

razem: 630ml

podejrzewam, ze rano moze zjadlaby nawet wiecej, bo wypija butle do dna, musze wiec przygotowac wiecej i sprawdzic

reklama
Do góry