reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ja się zgadzam z Agutkiem, że schemat jest po to, żeby sie go trzymać, ale z drugiej strony okruszek chleba, albo polizanie czekolady chyba nie zaszkodzi :-). Ale zobaczcie to:
Niemowl� - Forum - Gazeta.pl
Po prostu ręce opadają :no:. Chyba że to prowokacja.

.
:baffled: nie komentuje głupoty, szkoda słów
ale to może nie być prowokacja. Mam znajomą, która ma trójkę dzieci. Najstarsza Patrycja lat 6, Marcin 2,5 i Dawid 20 dni młodszy od mojej Laurki i wiecie co :confused: ona od początku karmi Dawida mlekiem z "biedronki" 3,2 % bo też twierdziła że jej pokarmem mały sie nie najada i ponoć te starsze dzieci też tak wychowała :szok:
:dry:

reklama
U nas chyba jednak nie zęby, chociaż sama juz nie wiem. Strasznie mało, co to jest 100ml?
może tyle jej teraz wystarcza:tak:
moja Laura tyle wypija rano, tylko że pół nocy ma cyca w buzi :sorry2::szok::-D

jeśli już o wieczornych karmieniach mowa to u nas wariacje :szok: . mała niedawno przed snem wypijała 160 ml + cyc. wczoraj miała problemy z brzuszkiem (ulewała i chyba ją bolał:-() więc już w nią nie pakowałam butelki. Zasnęła na cycu. Dzisiaj też na cycu (zaraz pewnie obudzi sie na drugiego :tak:)

to moja wcina jak smok:szok:
5 melko 210ml (łyżeczka kaszki z glutenem)
9 kaszka na wode owocowa na gęsto
13 zupka mała miseczka (mierzyłam dwa małe słoiczki jeden na 125g czyli tak
ok 250ml wcina objadu)
15 owoc
17 mleko 210ml
ok 20 mleko z kaszaką 210ml ( czasami zjada na śnie ok 21)
niby wcina duże porcje a jest taka średnia:baffled: dziś zrobiłam pomiar naszą domwą wagą i wychodziło mi tak 9kg, 8900g

Wiecie co, zauważyłam, że są dwie wersje schematu żywienia jeśli chodzi o karmienie w 8 miesiącu życia :baffled:

W jednym są 4 karmienia mlekiem na dobę, a w drugim 3. Na opakowaniu mleka napisane jest także, że teraz już 3 karmienia. Popatrzcie na te schematy:

http://nutricia.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf
NOWE ZALECENIA �YWIENIA NIEMOWL�T OD ROKU 2007.

Ja karmiłam wg tego Nutricii a wynika z tego, że tam jest błąd skoro w innych źródłach teżż są 3 mleczka :eek:

Powinnam więc dawać mleko 3 razy, może wtedy zjadałaby więcej...tylko mam wrażenie, że wtedy głodna będzie :eek:
Dzisiaj po nocy zjadła tylko 100ml, strasznie mało jak na tyle godzin przerwy...a w dzień po 3h jak widzi, że szykuję kaszkę czy zupkę to się drze, że za wolno i jej jeszcze nie daję i aż wpada w histerię. O co chodzi :confused:

blueberry ty dajesz mleko 3 razy, napisz proszę jak wygląda dzień Karolka?
A u innych dziewczyn?

U nas jest tak
7.30-8 180-200ml mleko +łyżeczka kaszki
11.30 180 ml mleko zagęszczone lub kaszka
ok 14 zupka
ok.16 deserek
18 - 150 ml mleko +łyżeczka kaszki
20.30. 200-210 ml mleko zagęszczone bananowe na noc

Czyli moja chyba już za często dostawała jedzonko. Zrobię jej większe przerwy i zobaczę jak teraz będzie jadła :-)

A jak robisz kisiel?

Widze, że każda zna kogoś kto tak karmi. Ja znam mamę która też od początku karmiła swoje dzieci (dwoje) mlekiem 3,2% a teraz chłopcy mają 5 i 7 lat i codziennie piją coca cole Bo LUBIĄ - ona tak twierdzi. Obydwaj są bardzo chudzi ale wg niej wszystko jest w porządku. Na głupote nie ma rady tylko dzieci szkoda.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci też mało piją:confused: moja córcia skou wypije całą butelkę ale z herbatką jest juz problem wypija tak 50ml lub 100ml :szok: martwie się czy to nie za mało:confused: a nie chce jej cały czas wpychać soki:no:

Do góry