reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ostatnio nie wiem co jest grane, ale córcia na wieczór przed spanie wypija mi tylko 100ml mleka. Codziennie dokładnie tylko tyle i zaczyna nagle szaleć, przewracać się na brzuch i ani myśli o jedzeniu. Wcześniej zjadała koło 170-180, czasem 200 czy trochę ponad.
Poprzedni posiłek ma koło 17.00-17.30, a wieczorne mleczko dostaje o 20.30.

reklama
Mam nadzieję, że to prowokacja.:dry: Wpieniają mnie mamusie, które myślą, że są mądrzejsze od sztabu specjalistów tłumacząc, że ona tak jadły i żyją :baffled:
W sumie doszłam do wniosku, że nawet jak prowokacja, to też ręce opadają. Jakaś mądra laska przeczyta i stwierdzi, że ona tez tak będzie robić...

Ostatnio nie wiem co jest grane, ale córcia na wieczór przed spanie wypija mi tylko 100ml mleka. Codziennie dokładnie tylko tyle i zaczyna nagle szaleć, przewracać się na brzuch i ani myśli o jedzeniu. Wcześniej zjadała koło 170-180, czasem 200 czy trochę ponad.
Poprzedni posiłek ma koło 17.00-17.30, a wieczorne mleczko dostaje o 20.30.
To i tak dobrze, bo mój Karolek się nie przewraca, tylko ryczy. Dzisiaj też zjadł tylko 100 ml. Przy usypianiu była histeria, musiałam go trzymać na pionowo i się kiwać aż mu się oczy zaczęły zamykać, bo jak go kładłam na leżąco, to płakał nawet na rękach. Zakładam, że to wina zębów.

A ile w sumie mleczka Tola wypija dziennie? U nas jest tak:
na śniadanie 160 ml, czasem mniej
na II śniadanie 160 ml, czasem mniej
na kolację przygotowuję 200 ml, ale ostatnio zjada ok 160 ml
i tyle

U nas po tym szpitalu ciągle pije mniej i jest tak:

rano koło 120-140ml
w południe kaszka na gęsto w której jest 150ml
po południu 120-160ml ale ostatniej częściej ta mniejsza wersja
i na wieczór teraz wypija tylko 100ml i potem zanim pójde spać przez sen daję jej resztę, żeby głodna nie była

wszystko nam się pomieszało podczas pobytu w szpitalu i nie możemy dojść do ładu :baffled:

reklama
Ja mam tak:
7 mleko
10 deserek
12 kaszka ( i na nią już z płaczem się rzuca jak widzi, że za długo szykuję, tak się wkurza)
15.30-16.00 zupka
17.30 mleko
20.30 mleko (i tu znowu się na nie rzuca po czym po 100ml wypluwa i nie chce)

A twój Karolek jak je?

Do góry