reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
U mnie nie ma problemu, bo nie podaje jeszcze kaszki. Na oswojenie z glutenem podaje kaszkę mannę bobovity, dokładam do zupki 2 płaskie łyżeczki na 100 ml posiłku, a w przypadku bananowej kszki manny bobovity - 1 łyżeczkę na 100 ml posiłku. Reszta jedzonka to cycuś.

A muszę sie pochwalic, że kryzys jedzeniowy minął na dobre tzn "cycusiowy", teraz chetnie pije mleczko:tak:, nawet częściej niż co 3 godz., czasmi nawet co 2 godz.
A juz chciałam wprowadzić butelkę:no:, ale tak mi było szkoda tego karmienia piersią, że się zawzięłam, no i jeszcze Twoja zachęta Agutku, dzięki:-):-):-):-):-).

Sprawdzałam te kaszki dziś, ale oprócz składu i sposobu przyrządzania nic nie pisze na opakowaniu :rolleyes:

To najpewniej będzie chyba stosować te kaszki Bobovity zgodnie z tymi zaleceniami z maila, którego wstawiłam w tym wątku :tak:

Przeglądałam dzisiaj sobie półki ze słoiczkami i zauważyłam pocieszającą sprawę - słoiczki po 6 miesiącu są z reguły już dużo większe, co oznacza, że dzieci będą się w końcu najadać ;-):rofl2:

To najpewniej będzie chyba stosować te kaszki Bobovity zgodnie z tymi zaleceniami z maila, którego wstawiłam w tym wątku :tak:

Przeglądałam dzisiaj sobie półki ze słoiczkami i zauważyłam pocieszającą sprawę - słoiczki po 6 miesiącu są z reguły już dużo większe, co oznacza, że dzieci będą się w końcu najadać ;-):rofl2:
Ja stosuję właśnie kaszki Bobovity :-) Myślę, że na razie te "nowe" produkty nie są potrzebne, bo nie jest problemem dodać do zupki czy mleka te 2-3 gramy glutenu :tak: Właśnie sprawdziłam, że w 7 miesiącu Nutricia proponuje dodawać do mleka kaszkę glutenową raz dziennie, a kaszkę jako oddzielne danie podawać nadal bezglutenową :tak:
http://www.nutricia.com.pl/images/d...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf
Natomiast zaskoczyła mnie ta ryba w 6 miesiącu - nie zauważyłam tego dotychczas :szok: Nie widziałam słoiczków z rybką po 5 miesiącu, po 6 chyba też nie, dopiero po 7, ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić :tak:

A co do słoiczków po 6 miesiącu to dużo jest takich po 190 gram :tak::-) Wczoraj uzupełniliśmy zapasy i kupiłam m.in. rosołki z Bobovity właśnie 190 g za ok. 3 zł :-) Wogóle jest dość duża promocja w Carrefourze na Bobovitę - deserki są w granicy 1.95 - 1.99, zupki po 2.09, a te większe dania za ok. 3 zł :tak:

Natomiast zaskoczyła mnie ta ryba w 6 miesiącu - nie zauważyłam tego dotychczas :szok: Nie widziałam słoiczków z rybką po 5 miesiącu, po 6 chyba też nie, dopiero po 7, ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić :tak:
Z tą rybą to chyba jest nowy pomysł, bo ostatnio to widziałam w jakiejś gazecie (chyba "Mamo to ja") i tez się zdziwiłam. Wcześniej nic nie pisali o rybie :no:. A słoiczków z rybą oczywiście nie ma.

Wczoraj dałam małemu obiadek Bobovity z indykiem i deserek Bobofrut jabłka z winogronami i go wysypało. No i oczywiście nie wiem po czym, bo obie rzeczy były nowe. Indyka już jadł, ale Gerbera.

A co do słoiczków po 6 miesiącu to dużo jest takich po 190 gram :tak::-) Wczoraj uzupełniliśmy zapasy i kupiłam m.in. rosołki z Bobovity właśnie 190 g za ok. 3 zł :-) Wogóle jest dość duża promocja w Carrefourze na Bobovitę - deserki są w granicy 1.95 - 1.99, zupki po 2.09, a te większe dania za ok. 3 zł :tak:

Tę rybę już widziałam, ale uznałam, że skoro użyte jest słowo "lub" to znaczy, że samo mięsko też wystarczy ;-)

Co do promocji to się nie wypowiadam, bo oczywiście jak zwykle u mnie nie ma :-p

Ja wczoraj pierwszy raz podałam brzoskwinię. Jedyne co, to mała ma lekko odparzoną pupę - czasami ponoć tak reagują dzieci na większą ilość owoców. Także nie przejmuję się tym i uznaję, że reakcja jest całkiem dobra :tak:;-)

reklama
Do góry