blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mój synuś wczoraj dostał prawdziwe malinki z ogródka i nawet go nie wysypało :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powiem Ci, że u nas po mięsku nie ma twardych kupek (a wcześniej były). Sama jestem zdziwiona...Dziewczyny czy mięsko zestala kupki? Chyba tak nie?
Powiem Ci, że u nas po mięsku nie ma twardych kupek (a wcześniej były). Sama jestem zdziwiona...
Aaaa zapomniałam się pochwalić, że młody w końcu zaakceptował smoczek trójprzepływowy . Chociaż czasem mu się leje po brodzie ;-).
Napisałam do Hippa z prośbą o wytłumaczenie, co z tymi ich kaszkami Ja gdzieś widziałam te kaszki, ale u mnie w sklepie nie ma i nie mam jak sprawdzić...Czyli co? nadal nie ma produktów zgodnych z nowym schematem czy w końcu są? już zgłupiałam ;-)
Dzień dobry,
Ostatnio został w Polsce zmieniony schemat żywienia niemowląt, wg którego
poleca się wcześniejsze wprowadzanie glutenu. Dlatego też nasze produkty z glutenem mają niższe niż dotychczasowe zalecenia wiekowe.
Na etykiecie każdego produktu jest dokładna informacja, czy produkt zawiera gluten, czy też nie. Polecamy także, aby kolejność wprowadzania nowych składników do diety dziecka konsultowac z lekarzem pediatrą.
Kaszki mleczno-pszenne HiPP zawierają gluten. Był błąd na stronie
internetowej, za który bardzo przepraszamy. Będzie on usunięty możliwie
najszybciej. Bardzo dziękujemy za informacje.
W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji.
Serdecznie pozdrawiam
Izabela Wójcik
Serwis dla Rodziców
HiPP Polska
Właśnie tego nie wiem, czy te kaszki zawierają tę minimalną ilość glutenu, czy tylko producent zmienił oznakowanie..Napisałam do nich z prośbą o wyjaśnienie :-)Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałam, że tej kaszki po 5 miesiącu każą podawać tylko 1 łyżeczkę na 100ml czy w ogóle? Jak tam jest napisane?