reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Czyli co? nadal nie ma produktów zgodnych z nowym schematem czy w końcu są? już zgłupiałam ;-)

Tych kaszek co pokazałaś malaga w ogóle u nas w sklepach nie prowadzą (w ogóle nie spotkałam się jeszcze z kaszkami, kleikami czy mlekiem Hippa, tylko zupki, deserki i soczki).

Dziewczyny czy mięsko zestala kupki? Chyba tak nie? :-p

Powiem Ci, że u nas po mięsku nie ma twardych kupek (a wcześniej były). Sama jestem zdziwiona...

Aaaa zapomniałam się pochwalić, że młody w końcu zaakceptował smoczek trójprzepływowy :tak:. Chociaż czasem mu się leje po brodzie ;-).

Aha, u nas ostatnio znowu zrobiły się bardziej stałe i stawiam na mięsko własnie ;-)
Gratuluję sukcesu ze smoczkiem trójprzepływowym :-)

U nas wszystkie gęste rzeczy córa pije na 3 biegu, aż w szoku jestem. I pomyśleć, że na początku w ogóle na niego patrzyć nie chciała ;-)
A z tego co sprawdzałam 3 bieg odpowiada smoczkowi nr 4, także jak skończy 6 miesięcy to może nie będzie jakiś dużych problemów z przestawieniem jej.

Odebrałam na poczcie paczkę z hippa, był tam obiadek dynia z ziemniakami, próbka mleczka, herbatki, kremu pielęgnacyjnego i łyżeczka. Wszystko ładnie zapakowane w kartoniku:-)

Agutek - dostałam informację z Hippa, że te kaszki pszenne zawierają gluten :tak:
Czyli coś nowego wprowadzili..

Tylko nie rozumiem jednego - jaki jest sens wprowadzać kaszki pszenne po 5 miesiącu, skoro tej kaszki możemy dziecku podać jedynie płaską łyżeczkę?? :confused: Chyba, że ta kaszka zawiera mniejszą ilość glutenu niż ta po 9 miesiącu, choć szczerze w to wątpię...

Prędzej spodziewałam się, że pojawią się zupki zawierające tę minimalną dawkę glutenu dla dzieciaczków 4-5 miesięcznych.... :rolleyes:

Dzień dobry,
Ostatnio został w Polsce zmieniony schemat żywienia niemowląt, wg którego
poleca się wcześniejsze wprowadzanie glutenu. Dlatego też nasze produkty z glutenem mają niższe niż dotychczasowe zalecenia wiekowe.
Na etykiecie każdego produktu jest dokładna informacja, czy produkt zawiera gluten, czy też nie. Polecamy także, aby kolejność wprowadzania nowych składników do diety dziecka konsultowac z lekarzem pediatrą.
Kaszki mleczno-pszenne HiPP zawierają gluten. Był błąd na stronie
internetowej, za który bardzo przepraszamy. Będzie on usunięty możliwie
najszybciej. Bardzo dziękujemy za informacje.

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji.
Serdecznie pozdrawiam
Izabela Wójcik
Serwis dla Rodziców
HiPP Polska

Chyba tam jest mniejsza dawka glutenu. W tych po 9-tym miesiącu już jest chyba znacznie większa dlatego zalecają przez 2 miesiące ekspozycję na niewielką ilość i przyzwyczajanie organizmu(6 i 7 miesiąc życia dziecka 2-3g na 100ml raz dziennie), potem w 8 miesiącu zwiększenie dawki do 6g na 100ml raz dziennie, żeby w końcu przejść na tę dużą dawkę.

Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałam, że tej kaszki po 5 miesiącu każą podawać tylko 1 łyżeczkę na 100ml czy w ogóle? Jak tam jest napisane?

Z tymi zupkami pewnie byłoby najlepsze wyjście tylko nie wiem czy się na razie zdecydują biorąc pod uwagę fakt, że wiele osób idzie ciągle starym schematem i wtedy nie kupiłoby tych słoiczków.

reklama
Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałam, że tej kaszki po 5 miesiącu każą podawać tylko 1 łyżeczkę na 100ml czy w ogóle? Jak tam jest napisane?
Właśnie tego nie wiem, czy te kaszki zawierają tę minimalną ilość glutenu, czy tylko producent zmienił oznakowanie..Napisałam do nich z prośbą o wyjaśnienie :-)

Do góry