reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Nie jestem ekspertem, ale myślę, że możesz i zobaczysz, jak reaguje :tak:
Właśnie się zastanawiam, bo wiem, że jest to dobry posiłek dla dzieci ulewających.
W środę idę do pediatry to może coś nam powie o wprowadzaniu nowych posiłków.

Dzisiaj córcia zjadła pół słoiczka jabłuszek. Cała była upaprana :-D

reklama
ja nie używam laktatora.:no: nie wiem czy mi starcza mleka, mam czasem wrażenie że mój głodomorek sie nie najada :-(ale jak jej podsunę butelke to (od paru dni) mlemla smoczek, wypluwa i krzywi sie) czyżby przestało jej smakować to mleko?
dzisiaj ją przechytrzyłam i wypiła 60 ml po jednej piersi i bez problemów mogłam z nią iść do ortopedy :-D

uzywam laktatora do zwiekszenia laktacji,ale ogolnie chyba nie jest zle, bo ile razy musze gdzies wyjsc i odciagnac pokarm do buteleczki, to za jednym posiedzeniem (ok.20 min)sciagam 120 ml:tak:
wyglada na to, ze mleczko jest, wiec zaczelam podejrzewac, ze te wieczorne krzyki przy cycku sa spowodowane tym, ze mala ma jakis skok rozwojowy i potrzebuje teraz duzo wiecej, a nie tym, ze pokarm mi sie konczy:-)

Moje dziecko dzisiaj protestuje i nie chce jeść. Wypluwa butlę i koniec :eek:
W końcu przed 13-tą wypiła 100ml.

Myślicie, że zmiana butli może mieć na to wpływ?

Agutek - zmieniłaś smoczka/butelkę/mleczko??

Wymyśliłam sobie, ze córci już kolki nie grożą i postanowiłam przejść na butelkę Aventu - razem ze smoczkiem. Mam wrazenie, że coś jej nie pasuje...za szybko jej leci (a je na dwójce, która w Avencie jest powyżej 1 miesiąca :szok:).

Sama już nie wiem, ale wydaje mi się, że smoczki Aventu są lepsze do kaszek czy mleka z kleikiem, bo w Dr Brown's leci bardzo wolno, ma małe dziurki i poziom drugi jest od 3 do 6 miesiąca, więc zupełnie nie do porównania z Aventem :eek: I trochę mnie już drażni to mycie całego systemu i pomyślałam, że szybciej mi będzie przy samej butli ze smokiem, a nie z tym całym "wnętrzem"...

Myślisz, że może coś córci nie pasować w tej nowej butli?

Bardzo możliwe :tak: To, że szybciej leci no i kształt smoczka jest chyba inny, prawda?? Piotruś nie chciał pić z takiego okrągłego, przyzwyczaił się do anatomicznych Canpola :tak:

reklama
tak, kształt inny i trochę twardszy ten smoczek jest...ale miałam już małą butelkę z Aventu i przepajałam z niej herbatką małą...sama już nie wiem. Zrobię jeszcze parę prób. Zobaczę czy z Aventu będzie jadła, a jak nie to przeleję do Dr Brown's i zobaczę czy z niej wypije ;-)

Do góry