reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
witajcie
samych smakoszy mam juz na forum
Tristan jadl juz duzo roznosci
rozsmakowal sie w owocach i chlebie a teraz mleka nie chce i na spiocha mu wciskam
tristan jadl juz obiadki ze sloiczka , ktorych podstawa byla marchewka , deserki tez ze sloiczka , ale najbardziej smakouje mu nektarynka obrana i jedzona samodzielnie , arbuz, skorka od chleba, biszkopty, banany
jedl jakis deserek z winogonami i dostal uczulenia , za pare dni znowu mu to podalam i juz nic nie bylo
narazie smakuje roznosci i nic mu nie jest
az milo sie patrzy jak on atak wcina
nio i sa efekty 7,5 kilo 4 miesiace i tydzien hihih

A swoją drogą muszę zacząć "ustawiać" karmienia pod kątem powrotu do pracy ale mam jeszcze na to cn. miesiąc a może i 1,5 jeśłi wezmę już cześć nowego urlopu co chyba zrobię...

debiutantko to tylko się cieszyć z takiej produkcji ;-)
Ja urlop mam już podpisany :tak: Wykorzystuję zeszłoroczny i większość tegorocznego :happy:

Ja też "produkuję'' Teraz więcej mleka, a jeszcze miesiąc temu myślałam, że to już będzie koniec karmienia.

miloku - jestem w szoku :szok:

Ja tam uważam, że te wszystkie zalecenia, kiedy i co podawać dziecku jakieś podstawy mają.. Nawet jeśli dziecku teraz nic nie dolega, to w przyszłości może się to zakończyć jakąś chorobą... Dlatego ja staram się trzymać zaleceń i oznakowań na opakowaniach/słoiczkach ;-):-)

ja Szymonowi za wcześnie podałam gluten-chleb kaszka pszenna itp. i od razu niby6 nic nie było ale po kilku dniach okazaało się że gluten zjechał mu kosmki jelitowe wię c z pieczywaem radzę poczekać do roku

w innych krajach europejskich gluten mozna podawac juz kolo 5-6 miesiaca i u nas tez powoli do tego dochodza:tak:niestety Polscy lekarze, chociaz kompetentni i dobrze wyksztalceni, sa bardzo konserwatywni
o tym glutenie to gdzies czytalam ostatnio, ze pediatrzy w Polsce powoli dochodza do wniosku, ze mozna go podawac wczesniej:tak:
pewnie tez troche czasu minie, zanim dojda np. do tego, ze nie trzeba pepka smarowac spirytusem, zeby sie dobrze wygoil, wystarczy przegotowana woda;-)
ale miloku, dziewczyny maja racje, ze skorka od chleba to za wczesnie - takie male dziecko powinno dostawac na razie tylko papki, wiekszych rzeczy nie jest w stanie dobrze pogryzc i strawic:tak:

reklama
Do góry