reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci :)

reklama
Dziewczyny włączę się do dyskusji mam nadzieję, że mnie przyjmiecie.
Wątek wielce dla mnie interesujący (choć wolę się nie porównywać z innymi dziećmi bo potem się zamartwiam)
Otóż mój okruszek waży 8kg:) Spodnie kupujemy rozmiar 62(ma za krótkie ale dobre w pasie) lub 68 (naciągam dodatkowo gumkę :) a bodziaki 74.
No i chętnie czytam jakie macie sposoby i co podajecie swoim pociechą bo moja to mało co je:)
Kombinuję jak koń pod górkę, gotuję mu jak nawiedzona (gołąbki, kluseczki, pulpeciki sama do tej pory tak nie jadałam:)) i nic. 10 łyżek i gotowe. A ile razy już zrobiłam pyszne śniadanko - szyneczkę pokroiłam, jajko na parze zrobilam chlebek i ani tknął. Ech - wyżalona :)
Danio i danonki smakują - ale nie daję ich za często ze względu na cukier. Jogurty dla dzieci mnie nie przekonują (normalne dla dorosłych mają krótką date ważności i stoją w lodówce a te się nie psują latami - coś tu mi nie pasi:) żywe kultury bakterii muszą być bardzo żywotne)

No rozpisałam się ale to dlatego że od dawna czytam i dopiero sie odważylam ujawnić :) pozdrawiam

Igor z 11 kg wazy, ostatnio strasznie dużo je i bardzo szybko rośnie ubranka nosi na 80 cm, na szerokość są ok ale przydługie często są.

kakakarolina
po prostu niejadek Ci rośnie.

Ostatnio pisałam że będę podawać Igorowi mleko zwykłe, więc tak, kaszę manne je na 0,5 % łaciatym, i kakao też już pije, i też na łaciatym.
Ogólnie wszystko ok, żadnych wysypek itp.

Ostatnio poruszany był temat danonków, danio itp. Otóż jesteśmy po wizycie u naszej gastrolog i... możemy dawać Szymonowi normalne jogurty dla dorosłych, także serki homogenizowane typu danio. Najlepiej samemu zmiksować owoce z jogurtem naturalnym, ale jak nie będzie chciał albo nie będziemy mieli możliwości zrobienia takiego śmiało możemy dać taki ze sklepu. Po 11 miesiącu możemy dawać twaróg, a jak skończy rok mleko z kartonu (ale absolutnie nie wcześniej). Ogólnie pani doktor jest raczej zdania, żeby dawac maluchowi wszystkiego posmakować, ale w odpowiednim czasie (oczywiście pomijam tu rzeczy typu frytki czy parówki- zamiast nich kazała dawać plasterek dobrej szynki np. z indyka)
Poza tym Szymon waży dokładnie 11,180 kg

Igor z 11 kg wazy, ostatnio strasznie dużo je i bardzo szybko rośnie ubranka nosi na 80 cm, na szerokość są ok ale przydługie często są.

kakakarolina
po prostu niejadek Ci rośnie.

Ostatnio pisałam że będę podawać Igorowi mleko zwykłe, więc tak, kaszę manne je na 0,5 % łaciatym, i kakao też już pije, i też na łaciatym.
Ogólnie wszystko ok, żadnych wysypek itp.

o... a dlaczego na łaciatym 0,5 % ... ? chodzi o to by to było jak najmniej mleczne mleko.. ?

Czarodziejko dzięki za ciekawe info ;-)

Ania na ostatnim ważeniu miała 9200g...
W domu wychodziło mi o kilogram więcej, ale ważyłam się sama a potem z nią na takiej naszej wadze ;-)

Abwgdzl a dlaczego pytasz?

Ostatnia edycja:
A nasza Olga miesiąc temu ważyła 10.200 a praktycznie jeszcze „dorosłego” jedzonka nie dostaje. Jedziemy na Babilonie Pepti (3x210ml), słoiczkach (obiadki 1x i deserki1x) i przekąski: owoce, Flipsy i od kilku dni biszkopciki Pepitki (wcześniej jadła specjalne bezglutenowe).

reklama
U nas z jedzeniem problemów nie ma:-D Jak my jemy obiad to nawet jak Asia jest po swoim to musi sprobować i daje oczywiście nie wszystko, ale uwielbia ziemniaki i mięso,
kakakarolina- współczuje takiego małego niejadka, ale nie trać nadziei może zacznie jeść:tak:

Do góry