reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

Matko to moja waży 13 kg .Mimo ,ze cały grudzień przechorowała i na samych mandarynkach jechała i sokach .Ja tylko wieczorem jej ograniczam jedzenie bo potem źle spi mi .

reklama
ostatnio wychaczyłam ze można FRUKTOZĘ do słodzenia kupić(zamiast cukru) - to sie chwale,moze się przyda której....:-p

aaa i z takich rzeczy lubianych przez moją to są jeszcze tortellini(np. te z biedronki) ze smietanką i własnie cukrem posypane troche.

Jeju..a Natka tylko 8800 wazy. Ja sie zachlastam...A ona naprawde zaczeła pieknie jesć od kiedy na 5p jesteśmy i na okragło cos tam sobie je,oprocz tego sniadanka,obiadki,kolacje to oczywiste...a tu waga nam spadła o 100 od poprzedniej wizyty...Ale kurcze z drugiej strony ona ma multum powera,nie choruje specjalnie ( no sporadycznie od urodzenia 3 razy chorowała). Nie wiem chyba ten typ tak ma i już! ale przyznam,że jak czytam ja wasze pieknie przybierają to mam troche obaw o Natke...

Mój Adrianek już od dawna spożywa mleko krowie i przetwory mleczne :-)
Kakao mamy już dawno za sobą a i ser biały lubi :tak:
Kakao bardzo lubi. :-D
Zresztą ja i na codzien na krowim Mu gotuję bo a to kaszę manną albo budyń itd. :-):tak:

wg wskazan to mleko krowie wprowadza się po 3roku życia,.

ale ja tego nie słucham:-) Alicja je bydyń na krowim, pije codziennie actimel, je danio waniliowe całe, jak mam maślanke "pieczone jabłko" to tez nie pogardzi, kakao sporadycznie bo i tak czekoladke wciąga codziennie, najbardziel lubi ptasie mleczko... łakomczuch jak mama:-)

dziewczyny czy nasze dzieciaki(te sierpniowe:-D) moga pic juz kakao? takie na krowim mleku,bo moja dzis wypila prawie caly kubek:sorry:

a czy nasze dzieci mogą jeść ser biały, taki twaróg ze śmietaną np i jogurty-no właśnie jakie?

wg wskazan to mleko krowie wprowadza się po 3roku życia,.

ale ja tego nie słucham:-) Alicja je bydyń na krowim, pije codziennie actimel, je danio waniliowe całe, jak mam maślanke "pieczone jabłko" to tez nie pogardzi, kakao sporadycznie bo i tak czekoladke wciąga codziennie, najbardziel lubi ptasie mleczko... łakomczuch jak mama:-)
my amelkowne "poimy" i karmimy zarowno mlekiem jak i serkami czy jogurtami (nie tylko tymi dla dzieci) juz od dawna. u nas nie bylo zadnych alergii wiec z tym luz. widzisz Sempe tu w uk od 12 mca zycia nie podaje sie formulki tylko krowie mleko:) co kraj to obyczaj. nam pielegniarka srodowiskowa juz po 6-7mcu zycia powiedziala ze mozna zaczac wprowadzac krowie mleko do diety9wiadomo stopniowo po troszke i powoli).amelkowna juz od dluuuugiego czasu zna smak krowiego mlesia. na szczescie alergii zadnych nie bylo wiec luzik

Ja się zastanawiałam nad wycofaniem mleka modyfikowanego, bo w sumie pije tylko z kleikiem na noc i rano. Przyznam że ułatwiłoby mi to życie i polepszyło finanse. Ostatnio czytałam gdzieś że dzieci mogą pić mleko UHT bez gotowania, że gotowane musi być te zwykłe. UHT zanim jest wlane do kartonika to je podgrzewają w bardzo wysokiej temperaturze i giną bakterie. Dlatego możnaby je było tylko podgrzać w mikrofali i dodać kleiku.
Jak myślicie?

reklama
My tez z krowim mlekiem za pan brat, jesli chodzi o kakałko, budyń lub same mleczko do np. chlebka z miodkiem czy marmoladką własnej roboty...

Szkoda mi tylko że alka nie lubi białego sera jak na razie... buuuu

Myslałam ostatnio o maśle orzechowym(takim prawdziwym-90%orzechów), ale własnie orzechy chyba jeszcze nie wskazane, co? bo tak mi sie wydaje ze to by było z pożytkiem dla organizmu

Do góry