reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

kiedys policzylam ile kosztuje obiadek dla Alicji, dzis np zjadła 30fasolek szparagowych ok 0,70gr, 1 duży ziemniak ok 0,20gr, pulpet z mięsa mielonago z indyka, kiedys liczyłam ze z kg za 15zł wychodzi mi ok 45pulpetów czyli za jednego wyjdzie ok 0,40gr. czyli II danie kosztuje 1,30zł
zupa np ogórkowa: duzy gar: włoszczyzna np mrozona 3,50zł, piersi z kurczaka i udko ok 9zł, ziemniaki niecały kg to ok 1,20zł i ogorki 2,50zł czyli 16,20 za cały wielki gar ok 8 porcji dla dorosłego po 2zł. Ala je dosc duzą porcje.. czyli dzienny obiad jej wychodzi 3,50

dziewczyny zyje z ołówkiem w ręku, licze kazdą złotówke!! wiec nie śmiejcie się z moich rozliczen;-)

reklama
Sempe,wcale sie nie smieje,czasem tez tak mam.....a jak zakupy robie to z kalkulatorem prawie,bo kicha jak by kasy przy kasie zabraklo.....
Co do miodu to nie wiem czy szkodzi,ale sama tez nie dawalam jeszcze,ale nasze babcie podobno dawaly nam od malego,nawet jak plakalysmy z siostra to smoczki w miodzie maczaly i zyjemy.....mleko prosto od krowy babcia nam doila w kubki i pilysmy z pianka,no i zyjemy...hi,hi....wiec takie wszystko sterylne tez zle.....
A mam ze swoja Kropcia,tez problem z niejedzeniem...dalej nie za duzo zjada obiadkow,a zupek to juz prawie wcale.....ja juz sil do niej nie mam...kiedys kupilam sloiczkowe,mysle moze zje takie,ale gdzie tam,plula ze ho,ho....
Owocow tez najlepiej nie pokazuj....ja nie wiem co z niej wyrosnie.....kasza ryzowa tylko i mleko,to jej najlepiej wchodzi

Nie no mi chodziło że ok 10zł za mięso ale na te 3 porcje :tak:
Nie na jedną :-D

Karinica dobrze Ci policzyłam - na 3 porcje potrzebne Ci jest 10 dag mięsa - czyli jeżeli Ty płacisz 10 zł za mięso na 3 porcje to albo kupujesz jakieś luksusy za 100 zł/kg albo po prostu kupujesz za dużo mięcha;-):-D

Sempe ja też tak liczę! mam taki mały kalkulatorek w głowie:-D

To ja wam zazdroszcze umiejetnosci takiego liczenia, ja nie umiem tak i pewnie dlatego jestem zawsze na minusie....

Matko, dziewczyny jesteście niezłe! Na szczęście ja nie muszę liczyć, choć raz owszem, liczyłam ile wychodzi za słoiczek ugotowany przezemnie a ile za kupny i okazało się że mój jest prawie 3 razy droższy.

Karinica dobrze Ci policzyłam - na 3 porcje potrzebne Ci jest 10 dag mięsa - czyli jeżeli Ty płacisz 10 zł za mięso na 3 porcje to albo kupujesz jakieś luksusy za 100 zł/kg albo po prostu kupujesz za dużo mięcha
Powiem Ci szczerze że nie wiem ile ja daję bo po prostu proszę o "malutki kawałeczek cielęcinki" i go dziele na 3 porcje i tyle :-D:-D:tak:

Jeśli chodzi o wyliczanie to ja tez żyję z kalkulatorem w ręku :-(

A wiecie że mój Adrianek ostatnio tez nie za bardzo je mi obiadki :confused:
Tak jak czytałam że Wy te słoiczki po roku dajecie na 2 razy to w szoku byłam bo mój Ad już nie pamięta kiedy jadł takie małe 125ml porcje czyli jak te malutkie słoiczki po np. 4 miesiącu ;-):baffled:
A tu ostatnio dzielę taka porcję... uwaga uwaga... na 3 razy :szok::szok::szok: bo On jakoś nie chce mi jeśc obiadków :baffled:
Mam nadzieje że to tylko chwilowe fochy :-p;-)

Matko, dziewczyny jesteście niezłe! Na szczęście ja nie muszę liczyć, choć raz owszem, liczyłam ile wychodzi za słoiczek ugotowany przezemnie a ile za kupny i okazało się że mój jest prawie 3 razy droższy.
i dla tego ja tez tylko czasem gotuje takie obiadki specjalnie dla mlodej. plus tego ze jada z nami i jak my sie najemy to i dla mlodej sie znajdzie bo ilez ona zjada...ziemniaczek,garstka groszku z marchewka i kawalek piersi z kurczaka:) choc rybki nie umiem dla niej zrobic wiec z rybka to mloda sloiczki tylko pochlania :(

Powiem Ci szczerze że nie wiem ile ja daję bo po prostu proszę o "malutki kawałeczek cielęcinki" i go dziele na 3 porcje i tyle :-D:-D:tak:

Jeśli chodzi o wyliczanie to ja tez żyję z kalkulatorem w ręku :-(

A wiecie że mój Adrianek ostatnio tez nie za bardzo je mi obiadki :confused:
Tak jak czytałam że Wy te słoiczki po roku dajecie na 2 razy to w szoku byłam bo mój Ad już nie pamięta kiedy jadł takie małe 125ml porcje czyli jak te malutkie słoiczki po np. 4 miesiącu ;-):baffled:
A tu ostatnio dzielę taka porcję... uwaga uwaga... na 3 razy :szok::szok::szok: bo On jakoś nie chce mi jeśc obiadków :baffled:
Mam nadzieje że to tylko chwilowe fochy :-p;-)
Karincia,moja takie "chwilowe" fochy robi mi juz od sierpnia....
Ale dzis musze ja pochwalic,bo zjadla ladnie pulpeta z mieska mielonego z sosikiem i ziemniaczkami,wiec mama sie cieszy jak glupia...hi,hi....

bo widzisz Anetko widać Karola ma swoje upodobania już i nie zawsze może mieć na coś ochotę

moja Gabi pulpety z sosem koperkowym uwielbia

A mam pytanie żołądki i serduszka kurze to można dziecku dawać? To w sumie chude mięso:)

reklama
Efe, ja uwielbiam gulasz z serc i żoładków, niestety tu nie ma. Ale wątróbke, zdziwiłam sie nawet, każą podawać, więc sądzę że inne podroby też.

Do góry