reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

Tak, tak...
Ja gotuję na 3 dni obiadku ale to i tak spory wydatek za te rzeczy które tam wymieniłam bo spokojnie ok 17 zł wyjdzie więc nie wiem czy to taka oszczędność :baffled:
No ale tak czy siak gotuję bo mam z tego przyjemność jak widzę że Ad zajada się moimi obiadkami :-)

andariel a w hiperach nie ma takiej kaszy?? Albo w sklepach ekologicznych??

reklama
Ja dawałam i słoiki i gotowałam i dla Jasia nie było jakiejś większej różnicy. Jak dla mnie takie gotowane to dużo smaczniejsze;-) a teraz Jaś je już nasze zupy (drugich dań nie chce) i nie ma problemu ;-) chociaż nie zjada Bóg wie jakich ilości bo tak 150 ml to jest maks dla niego ale wcale nie jest chuderlakiem więc chyba tyle mu wystarcza?
Karincia a w jakich sklepach ty się zaopatrujesz że tyle wychodzi? Ekologicznych? Czy Wy takie ceny macie w W-wie??

Miranda dzięki!Tomek jak twoja Jagoda ziemniaczki zje tylko w zupie-kiedyś lubił z sosikiem ale coś mu sie odwidziało:baffled:Jutro spróbuje podać kasze zobaczymy czy polubi!
JestemJolka nie uważam zeby słoiczki były złe-ja też karmiłam małego słoiczkowym jedzeniem ale juz sama mu gotuje,jedne danie które czasem zje ze słoiczka to spaghetti bo mojego nie lubi -nie wiem czemu :dry:
Efe zgadzam się z Tobą!Ja robie więcej zupki i zamrażam i tak codziennie i na kolejny tydzień mam obiadki gotowe!

A ja też czasem mrożę, ale też robię weki.
Mogą jak z zamrażarki stać do 6 miesięcy, także też mi wygodniej.
Gotuję ponad pół roku i 2x dałam małej słoiczek:)

moja córcia jak już posmakowała gotowanych normalnych rzeczy, nie chciała potem nawet ulubionej dyni z ziemniakiem, co odebrałam jednoznacznie:)
co do kaszy to większe zakupy robi mój M. i twierdzi, że przeleciał wszelkie możliwe regały (włącznie z eko) i jej nie ma:/ a w tych osiedlowych sklepach nie mają; poszukam jeszcze - może w Almie znajdę!

moja córcia jak już posmakowała gotowanych normalnych rzeczy, nie chciała potem nawet ulubionej dyni z ziemniakiem, co odebrałam jednoznacznie:)
co do kaszy to większe zakupy robi mój M. i twierdzi, że przeleciał wszelkie możliwe regały (włącznie z eko) i jej nie ma:/ a w tych osiedlowych sklepach nie mają; poszukam jeszcze - może w Almie znajdę!

Może w sieci Stokrotka są?

Karincia a w jakich sklepach ty się zaopatrujesz że tyle wychodzi? Ekologicznych? Czy Wy takie ceny macie w W-wie??
Toć mnie nie stać na jakieś ekologiczne wymysły ;-):tak:
Kupuje w normalnych sklepach.
No ale za samo mięso ok 10zł wychodzi + te warzywa, kasze czy ryż i masz :baffled:

andariel w Almie to duży wybór jest więc powinna być :tak: ale aż z ciekawości będąc w jakimś Hiperze sama zerknę.
Pomyślałam jeszcze o Bomi :-) Może tam??

Karincia to ty może za dużo mięsa dajesz? Bo na 3 obiadki naszym szkrabom wystarczy ok 100 g mięsa (30 g na porcję). To nawet jak kupujesz jakąś polędwicę wołową za 50 zł/kg to te 10 dag 5 zł wychodzi....

reklama
Do góry