reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Tak, tak...
Ja gotuję na 3 dni obiadku ale to i tak spory wydatek za te rzeczy które tam wymieniłam bo spokojnie ok 17 zł wyjdzie więc nie wiem czy to taka oszczędność :baffled:
No ale tak czy siak gotuję bo mam z tego przyjemność jak widzę że Ad zajada się moimi obiadkami :-)

andariel a w hiperach nie ma takiej kaszy?? Albo w sklepach ekologicznych??

reklama
Ja dawałam i słoiki i gotowałam i dla Jasia nie było jakiejś większej różnicy. Jak dla mnie takie gotowane to dużo smaczniejsze;-) a teraz Jaś je już nasze zupy (drugich dań nie chce) i nie ma problemu ;-) chociaż nie zjada Bóg wie jakich ilości bo tak 150 ml to jest maks dla niego ale wcale nie jest chuderlakiem więc chyba tyle mu wystarcza?
Karincia a w jakich sklepach ty się zaopatrujesz że tyle wychodzi? Ekologicznych? Czy Wy takie ceny macie w W-wie??

Miranda dzięki!Tomek jak twoja Jagoda ziemniaczki zje tylko w zupie-kiedyś lubił z sosikiem ale coś mu sie odwidziało:baffled:Jutro spróbuje podać kasze zobaczymy czy polubi!
JestemJolka nie uważam zeby słoiczki były złe-ja też karmiłam małego słoiczkowym jedzeniem ale juz sama mu gotuje,jedne danie które czasem zje ze słoiczka to spaghetti bo mojego nie lubi -nie wiem czemu :dry:
Efe zgadzam się z Tobą!Ja robie więcej zupki i zamrażam i tak codziennie i na kolejny tydzień mam obiadki gotowe!

A ja też czasem mrożę, ale też robię weki.
Mogą jak z zamrażarki stać do 6 miesięcy, także też mi wygodniej.
Gotuję ponad pół roku i 2x dałam małej słoiczek:)

moja córcia jak już posmakowała gotowanych normalnych rzeczy, nie chciała potem nawet ulubionej dyni z ziemniakiem, co odebrałam jednoznacznie:)
co do kaszy to większe zakupy robi mój M. i twierdzi, że przeleciał wszelkie możliwe regały (włącznie z eko) i jej nie ma:/ a w tych osiedlowych sklepach nie mają; poszukam jeszcze - może w Almie znajdę!

moja córcia jak już posmakowała gotowanych normalnych rzeczy, nie chciała potem nawet ulubionej dyni z ziemniakiem, co odebrałam jednoznacznie:)
co do kaszy to większe zakupy robi mój M. i twierdzi, że przeleciał wszelkie możliwe regały (włącznie z eko) i jej nie ma:/ a w tych osiedlowych sklepach nie mają; poszukam jeszcze - może w Almie znajdę!

Może w sieci Stokrotka są?

Karincia a w jakich sklepach ty się zaopatrujesz że tyle wychodzi? Ekologicznych? Czy Wy takie ceny macie w W-wie??
Toć mnie nie stać na jakieś ekologiczne wymysły ;-):tak:
Kupuje w normalnych sklepach.
No ale za samo mięso ok 10zł wychodzi + te warzywa, kasze czy ryż i masz :baffled:

andariel w Almie to duży wybór jest więc powinna być :tak: ale aż z ciekawości będąc w jakimś Hiperze sama zerknę.
Pomyślałam jeszcze o Bomi :-) Może tam??

Karincia to ty może za dużo mięsa dajesz? Bo na 3 obiadki naszym szkrabom wystarczy ok 100 g mięsa (30 g na porcję). To nawet jak kupujesz jakąś polędwicę wołową za 50 zł/kg to te 10 dag 5 zł wychodzi....

reklama
Do góry