reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
ja do kaszek kupiłam butelkę canpol babies typu "balonik" i do niej osobno smoczek do kaszki

moja w nocy też często pije z (.) i przez to często więcej śpi z nami, niż w swoim łóżku
Moja Amelka też właśnie kocha spać z nami ,ale to jest naprawdę meczące mąż zmęczony i ja także-co godzinę co dwie budzi się i prosi o cycię ,a nawet i sama sobie bierze -może sama jakoś sie zniechęci?

Nickola nie ma co liczyć że się zniechęci....nasze dzieci są już po prostu za duże by same z siebie zrezygnować z takiej przyjemności jaką jest leżenie obok mamy i cumlanie cieplutkiego mleczka z kochanego cycusia....
Ale pocieszę Cię, że jak sie zdecydujesz odstawić to mała popłacze kilka nocy a potem prawdopodobnie zacznie przesypiać całe noce (niekoniecznie w swoim łóżeczku ale już bez cysia ;-) )
Ja odstawiałam Julę w wieku 14 miesięcy i było tak - pierwsza noc - mega wrzask, druga - płacz - trzecia - kwilenie - 4 - spokojny sen :-)
Tylko trzeba być pewnym na 100 % że się chce odstawić żeby się czasem nie "złamać" . Ja na razie zaczynam się mentalnie przygotowywać do odstawienia ;-) ;-) Ale narazie jeszcze karmię,....

My w dzień już wogóle nie cyckujemy butla jednak obowiązkowo.W nocy tez bym mu nie dawała juz ale mam tyle pokarmu że nei moge sobie z tym poradzić i jeszcze go ze 2 razy karmie cycem i raz butla.Wogóle to bardzo często mi sie budzi w nocy na jedzenie i nie wiem czemu!Wypija tuż przed spaniem 210ml mleczka z kleikiem.To jest koło 20-21 ale już o północy znowu chce jeść!!!!!!!!!Potrafi wypić z butli koło 150ml mleka z kleikiem!!!Potem koło 3 jest cycuś i koło 5 znowu cycus!!No toć troche dziwne co on taki głodny w nocy się śpi a nie tyle je!!!!!!Dziewczyny czy ja coś źle robie za mało mu na wieczór daje??Ale wczoraj przed spaniem zjadł 250 ml budyniu i było potem mleczko po jakiś 15 min!!wypił 220ml i poszedł spać!!

Ja w temacie cycolenia niewiele wiem :-(
Ale chciałam sie pochwalić ,że moja ostatnio dorawała sie do suszonej żurawiny i rodzynek jakbym jej nie zabrała to całą paczke by zjadła:-)

Amelka też lubi rodzynki ,a ostatnio to słonecznik i dynia taka łuskana -myślałam ,że padnę bo i jeszcze karmiła pieska pekińczyka małe ziarenka wkładała mu do pyszczka i krzyczała ,żeby jadł.

Malinka może więcej kleiku nasyp? Albo on budzi się z przyzwyczajenia?Może pić mu się chce? Spróbuj dać mu wody w nocy, to może przestanie się budzić.
Ja jak odstawiła małą to też się trochę pobawiłam z butelkami-taki okres przejściowy. Będzie dobrze

Malinka może generalnie ma w dzień za mało kalorii (mój Bartolo tak prawdopodobnie ma) albo tylko przyzwyczajenie
ale popróbuj w dzień trochę zwiększać porcje a wieczorem mleko nawet z kleikiem to może być po prostu za mało kaloryczne - to w końcu napój a kleik to pewnie też za dużo kalorii nie ma i ryżowy szybko się trawi - może spróbuj np jakąś kaszkę glutenową w to miejsce- może bardziej syte bedzie? no ale to tylko hipotezy bo może i tak bedzie się budzić z przyzwyczajenia no ale warto próbować
Bartek na noc je kaszę na gęsto ok 20 ok 200 ml, potem popije (.) przez spaniem i ma potem dwa schematy - albo śpi do ok 4 i je ok 4 potem 6-7 albo jeszcze po drodze krzyczy jeśc ok 24 - i nie wiem od czego to zależy...

reklama
moja wcina tak dlugo az nie padnie spac... a wstaje kolo 5 i spi potem dalej:)
czasami wstaje wczesniej lub czesciej:)
a je z nami wszystko prawie... ja nie moge duzo przyprawiac wiec dla niej jest ok...moj doprawia na talerzu:)
a je co chwile... tylkjo drepta i krzyczy AM! albo sama se z lodowki czestuje:)

Do góry