reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

reklama
ja do kaszek kupiłam butelkę canpol babies typu "balonik" i do niej osobno smoczek do kaszki

moja w nocy też często pije z (.) i przez to często więcej śpi z nami, niż w swoim łóżku
Moja Amelka też właśnie kocha spać z nami ,ale to jest naprawdę meczące mąż zmęczony i ja także-co godzinę co dwie budzi się i prosi o cycię ,a nawet i sama sobie bierze -może sama jakoś sie zniechęci?

Nickola nie ma co liczyć że się zniechęci....nasze dzieci są już po prostu za duże by same z siebie zrezygnować z takiej przyjemności jaką jest leżenie obok mamy i cumlanie cieplutkiego mleczka z kochanego cycusia....
Ale pocieszę Cię, że jak sie zdecydujesz odstawić to mała popłacze kilka nocy a potem prawdopodobnie zacznie przesypiać całe noce (niekoniecznie w swoim łóżeczku ale już bez cysia ;-) )
Ja odstawiałam Julę w wieku 14 miesięcy i było tak - pierwsza noc - mega wrzask, druga - płacz - trzecia - kwilenie - 4 - spokojny sen :-)
Tylko trzeba być pewnym na 100 % że się chce odstawić żeby się czasem nie "złamać" . Ja na razie zaczynam się mentalnie przygotowywać do odstawienia ;-) ;-) Ale narazie jeszcze karmię,....

My w dzień już wogóle nie cyckujemy butla jednak obowiązkowo.W nocy tez bym mu nie dawała juz ale mam tyle pokarmu że nei moge sobie z tym poradzić i jeszcze go ze 2 razy karmie cycem i raz butla.Wogóle to bardzo często mi sie budzi w nocy na jedzenie i nie wiem czemu!Wypija tuż przed spaniem 210ml mleczka z kleikiem.To jest koło 20-21 ale już o północy znowu chce jeść!!!!!!!!!Potrafi wypić z butli koło 150ml mleka z kleikiem!!!Potem koło 3 jest cycuś i koło 5 znowu cycus!!No toć troche dziwne co on taki głodny w nocy się śpi a nie tyle je!!!!!!Dziewczyny czy ja coś źle robie za mało mu na wieczór daje??Ale wczoraj przed spaniem zjadł 250 ml budyniu i było potem mleczko po jakiś 15 min!!wypił 220ml i poszedł spać!!

Ja w temacie cycolenia niewiele wiem :-(
Ale chciałam sie pochwalić ,że moja ostatnio dorawała sie do suszonej żurawiny i rodzynek jakbym jej nie zabrała to całą paczke by zjadła:-)

Amelka też lubi rodzynki ,a ostatnio to słonecznik i dynia taka łuskana -myślałam ,że padnę bo i jeszcze karmiła pieska pekińczyka małe ziarenka wkładała mu do pyszczka i krzyczała ,żeby jadł.

Malinka może więcej kleiku nasyp? Albo on budzi się z przyzwyczajenia?Może pić mu się chce? Spróbuj dać mu wody w nocy, to może przestanie się budzić.
Ja jak odstawiła małą to też się trochę pobawiłam z butelkami-taki okres przejściowy. Będzie dobrze

Malinka może generalnie ma w dzień za mało kalorii (mój Bartolo tak prawdopodobnie ma) albo tylko przyzwyczajenie
ale popróbuj w dzień trochę zwiększać porcje a wieczorem mleko nawet z kleikiem to może być po prostu za mało kaloryczne - to w końcu napój a kleik to pewnie też za dużo kalorii nie ma i ryżowy szybko się trawi - może spróbuj np jakąś kaszkę glutenową w to miejsce- może bardziej syte bedzie? no ale to tylko hipotezy bo może i tak bedzie się budzić z przyzwyczajenia no ale warto próbować
Bartek na noc je kaszę na gęsto ok 20 ok 200 ml, potem popije (.) przez spaniem i ma potem dwa schematy - albo śpi do ok 4 i je ok 4 potem 6-7 albo jeszcze po drodze krzyczy jeśc ok 24 - i nie wiem od czego to zależy...

reklama
moja wcina tak dlugo az nie padnie spac... a wstaje kolo 5 i spi potem dalej:)
czasami wstaje wczesniej lub czesciej:)
a je z nami wszystko prawie... ja nie moge duzo przyprawiac wiec dla niej jest ok...moj doprawia na talerzu:)
a je co chwile... tylkjo drepta i krzyczy AM! albo sama se z lodowki czestuje:)

Do góry