reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Zofia jada najczęsciej te malutkie paróweczki z Morlin, choć czasem i Berlinki zjadła, albo z Sokołowa odtłuszczone, a dziś zjadła parówki z szynki z sokołowa, takie ładne jaśniutkie i bez tej skóry.
Banana łamie na pół i daje do łapki i sobie sama je, pomidorek na ćwiartki(bez skóry i pestek oczywiście) a ogórek różnie czasem na pół czasem na ćwiartki a i zdarzyło się że i całego małosolnego w łapkę dostała jak był malutki.
W ogóle to moje dziecko się zrobiło strasznie samodzielne, butle z mlekiem sama sobie trzyma i je, obiadek też chce sama łyżeczką, wiec lecimy na 2 łyżeczki i wszystko inne też sama....hlip hlip...dziecko mi dorasta..

Dominika u mnie to już inaczej nie przejdzie! Po dwóch łyżeczkach nie chce jeść a jak dostanie łyżeczkę dla siebie to szama aż jej się uszy trzęsą. I oprócz kanapek i parówek nic mi do głowy nie przychodzi co mogłabym jej dać do samodzielnego jedzenia:-( Macie jakieś patenty?

No to u nas jest tak że na śniadanko koło 8 je zazwyczaj parówki z 2 berlinki i czasem do tego chlebek smażony w jajku
potem jakieś ciasteczko hppa i spanko przed którym cycuś. koło 13 jest zupka koło 15 drugie danie potem k 17 deserek np owoce ze słoiczka inne są blllllllllleeeeeeeeeeeeee spanko przed którym jest cycuś i koło 19 kaszka podawana łyżeczką oczywiście.no i koło 22 spanko przed którym jest cycuś i w nocy ze 2 razy też jest cycuś.
wrrrrrrrrrrrrrrrrr nie daje się gad oduczyć cycusia a ja już nie chce karmić:(
Ja daje małemu makaronik ugotowany świderki sam je gotowane warzywa parówki

Moja tez jadła ale ja odsączam na ręczniku papierowym bo nie chcę aby tłustego za dużo jadła:tak:Też lubi nawet na ostro z czoskiem i dużo cebuli do tego zestaw warzyw ala leczo

reklama
Nauczyłam sie wszystko odsączać jak miałam te problemy z woreczki i organizm sie przyzwyczaił już .Nawet jak widze coś ociekającego z tłuszczu to mi wszystko do gardła podchodzi hihihiihiih.

Do góry