Ja znalazłam sposób na zmienianie pieluchy i zmieniam na siedząco w łazience. Pieluchę odpinam jak mała siedzi na moich kolanach i siup pupa pod kran umywalki. Później smaruję też na swoich kolanach. Inaczej się nie da - o leżeniu na plecach nie ma mowy a tak to idzie nam szybko i bez krzyków
reklama
miranda
Fanka BB :)
U nas pielucha to też koszmar, i też przed przebraniem jest nocniczek, zlew, i na siedząco. No u mnie jest z zakładaniem trochę więcej wysiłków, bo oprócz pieluchy dochodzi pokrrowiec. A co do pampków, to są takie pull-up zakład się jak majtki, i te nawet daje sobie załozyć.
_karincia_
Czas pogonić Was z tymi pieluchami z tematu jedzonka
Ja dzisiaj zaserwowałam Adriankowi kalarepkę
Bardzo Mu smakowała :-)
Ja dzisiaj zaserwowałam Adriankowi kalarepkę
Bardzo Mu smakowała :-)
miranda
Malbertka moja ostatnio nawet mleka na noc nie zje 150ml. Ale na pudełku z mleka jest napisane że dziecko od 1 roku życia potrzebuje 300ml. na dobę więc może nasze dzieci same wiedzą ile dla nich jest wystarczająco?
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Ja kalarepkę gotowałam pokrojoną w kostkę jak marchewkę Basiu. Wychodziła zupa kalarepkowa
Dałam też surową do rączki ale potem w kupie była nieprzetrawiona widać za mała jeszcze.
Co do mleka no cóż...moje dziecko 210ml ma naszykowane i czasami zje wszystko czasami połowę. I to tak na gęsto jej tatuś szykuje (4 łyżki stołowe). A po butli mycie ząbków i lulu i śpi do rana.
Nie wiem jak to jest z tą normą mleka dziennie. Bo Gabi rano wypija 120ml na śniadanie i potem raz 120ml przed drzemką w ciągu dnia, więc wychodzi mi 450ml!
Dałam też surową do rączki ale potem w kupie była nieprzetrawiona widać za mała jeszcze.
Co do mleka no cóż...moje dziecko 210ml ma naszykowane i czasami zje wszystko czasami połowę. I to tak na gęsto jej tatuś szykuje (4 łyżki stołowe). A po butli mycie ząbków i lulu i śpi do rana.
Nie wiem jak to jest z tą normą mleka dziennie. Bo Gabi rano wypija 120ml na śniadanie i potem raz 120ml przed drzemką w ciągu dnia, więc wychodzi mi 450ml!
izabela...
ja Majce robię kaszkę rano ze 150ml lub 200ml wody (z mlekiem modyfikowanym) i zjada wszystko, czy to zrobię mniej czy więcej i też robię na gęsto w miseczce
a próbowała któraś z was kaszkę na dobranoc z bobovity, o taką BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!? jest bardzo bardzo słodka
a próbowała któraś z was kaszkę na dobranoc z bobovity, o taką BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!? jest bardzo bardzo słodka
Ostatnia edycja:
reklama
hmmm...moja Monia przechodzi kaszkowstręt...
kiedyś wypijała kaszkę ze 180 ml mleka - zwykle wszystko, czasem zostawiła ze 30 ml... teraz zrobi 2 łyki i koniec...
na gęsto łyżeczką wcisnę jej max 4 łyzeczki....dziś zjadła ciut więcej bo dałam jej malin do tej kaszki ale i tak pluła... a zrobiłam jej dziś kaszki na 90ml mleczka...
z obiadami podobnie...nawet swojej ulubionej jarzynowej z kluseczkami Gerbera nie da rady zjesc za 1 podejsciem...
no i wczoraj dalam jej kaszke manne waniliowa ze słoiczka - pierwsza łyzeczka od razu została wypluta :-(
nie wiem czym ona żyje...chyba miętą i cyckiem tylko...
kiedyś wypijała kaszkę ze 180 ml mleka - zwykle wszystko, czasem zostawiła ze 30 ml... teraz zrobi 2 łyki i koniec...
na gęsto łyżeczką wcisnę jej max 4 łyzeczki....dziś zjadła ciut więcej bo dałam jej malin do tej kaszki ale i tak pluła... a zrobiłam jej dziś kaszki na 90ml mleczka...
z obiadami podobnie...nawet swojej ulubionej jarzynowej z kluseczkami Gerbera nie da rady zjesc za 1 podejsciem...
no i wczoraj dalam jej kaszke manne waniliowa ze słoiczka - pierwsza łyzeczka od razu została wypluta :-(
nie wiem czym ona żyje...chyba miętą i cyckiem tylko...
Podziel się: