reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

Ja uwielbiam widok Gabi z bułą. No powala mnie doszczętnie.
Ciotka kciuki zaciśnięte na maksa

U nas bardzo brzydka kupa po kalarepie. Ugotowana z marchewką ok ale surowa...

reklama
Rubi powodzenia!!! też mam nadzieje że jak najwiecej rzeczy Monia bedzie mogła jesc!!1
ja tez daje kalafior-akurat dzis troche nam podjadał z obiadu
w ogóle strasznie domaga się jedzenia tego co my - daje popróbowac niektóre rzeczy no ale tak żeby normalnie jadł to samo to nie bardzo...

dziewczyny a co myslicie o płatkach kukurydzianych?mysle aby zalac je mleczkiem modyfikowanym?
kurcze chce malej urozmaicic troche jedzenie,ale sama nie wiem co jej dawać
dostaje,mleczko,bułke z masłem,jabłuszko z biszkoptem,chrupy,obiadki-słoiczki,a dzis spróbowała paróweczke z gerera, po danonku uczulenie,po bananie też,kaszek nie chce jeść:( troszke truskawki spróbowała,jak narazie uczulenia nie widać:)

no ja też jakoś nie mogę się przełamać do podawania małej naszego jedzenia
choć na około mnie ludzie już w tym wieku dawno torty dzieciom dawali
a ja jakaś inna jestem
ale przeżyje

co do śniadań też nie mam pomysłów już
kasza manna na wodzie + mleko modyfikowane + jakiś owoc (jabłko, banan itp.)
cała moja twórczość w tym zakresie

podajecie swoje bo mi dziecko utraci wiarę w zdolności kulinarne matki

Bartek bardzo lubi płatki kukurydziane ale na razie na sucho wcinał takie świezo otwarte-pychota:)i tez myslałam żeby mu z mlekiem robić w ramach urozmaicenia(kiedyś spróbowałam ale się troche krztusil nimi jeszcze, teraz juz sie nei krztusi wiec trzeba powtóryszc)

Ja podaję musli dla dzieci od 10 m. Różni się od tego dla dorosłych tylko grubością płatków i dodatków. I oczywiśćie nie ma cukru jak większość musli.

Efe spróbuj dać Gabi np. płatki orkiszowe (ugotowane na miękko) z jakimś owockiem - moja wcina aż miło; u nas w sumie tez tylko kilka opcji na śniadanka: owsianka z owocem, płatki orkiszowe z owocem, k. manna z owocem, czasem kaszka smakowa Bobovity, jak uda mi się zrobić wczesniej to kleik ryżowy (taki robiony przeze mnie) z owocem;
owocki podaję różnie - suszone (wczesniej namoczone chwilę albo zalane wrzątkiem) albo starte jabłko, do tego rodzynki - jakoś łączę, żeby pasowało smakowo:)
jak czytam jak niektore bąble wcinają już kanapeczki to uwierzyć mi trudno - moja owszem, pobawi się chętnie, ale jak wyczuje, że to się w ustach samo nie rozpływa, to jest plucie na odległość;

Efe- dawalas jajecznice??
Przygotowuje ja z pomidorem , ktorego obieram ze skory i wywalam nasiona, troche szczypiorku i albo na masle bez soli albo na wodzie lub na oleju z oliwek smarze. Dodaje troche startego zoltego sera. Mlody uwelbia!

reklama
Do góry