reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Ale chyba bym musiała też posiekać drobniutko, żeby takie mini-mini kawałeczki wyszły.
Tylko nam ten turnus trochę takie plany krzyżuje, bo teraz przez 5 dni nie powielę pomidorów, żeby zobaczyć czy małego nie uczuliły. Najwyżej na innej zupce wypróbuję.
Dzis dałam Frankowi pierwszy raz jabłko w gryzaku. Oj jakiegoś tygodnia zauwazyłam, że wreszcie zaczyna ładnie utrzymywać zabawki w łapkach:) Z gryzakiem sobie poradził!:) Pociumciał troszkę to jabłuszko:) Pierwszy krok zrobiony!:)

reklama
nooooooooooo zuch Franciszek!!!!!!!!!!!:-) nie na darmo stroj Supermana przywdziewa :-D , mowie Ci, ze to nie zadne porazenie, tylko pewnie jest tak jak z coreczka mojej kolezanki, ma wlasne tempo rozwoju i tyle :tak:. a np. brat mojego ojca do 5-go roku zycia nie powiedzial ani jednego slowa, nic a nic, wogole malo dzwiekow gebowych wydawal i tez mysleli, ze cos mu jest ,a on po 5-tych urodzinach nagle zaczal gadac jak najety, co mu zreszta do dzis zostalo :-D

probowaliscie ta druga zupke Hipp - jarzynowke? Abi bardzo sie rozsmakowal w niej :-)

a do gryzaka sprobuj mu kawaleczek slodziutkiego arbuza dac, odleci w kosmos - gwarantuje, tak jak moj smrodek :-D

Ostatnia edycja:
kalambur jedzeniowy chyba zostal rozwiklany :tak:: otoz okazuje sie, iz w akompaniamencie pomidorka i smietanki wszystko smakuje, nawet z grudkami..... ponowilam probe dzis i potwierdzila ona postawiona wczoraj teze..... to kubek smakowy domaga sie bukietu, aczkolwiek konsystencja rzadsza milej jest widziana nizli zbita klucha.... brawo Sherlocku!!!!! :-D

No to podajcie sobie z Kaską rękę:) Obie możecie agencje detektywistyczne zakładać:)
Super:)
Ja własnie gotuję kilka makaroników, spróbuje posiekać drobno i dodać do zupki krem. Zobaczymy czy Francesco nie polegnie

A ja wczoraj wieczorem rosołek na udku ugotowałam, warzywa ugniotłam i mięsko posiekałam, dodałam kaszy jęczmiennej, koperku i natki pietruszki :-)
Zobaczymy co Adrianek dzisiaj na to powie :-D

Dziewczyny poradzcie! Jagoda nie chce jeść warzyw. Ostatnio robię jej kuleczki miesne i to jedyne co je na obiad, słoiki odpadają oczywiście. Z warzyw jedynie co je to awokado. Wszystko inne jest bleee. Może sprubuję zrobić oszukane kulki mięsno warzywne? MA teraz etap że chce sama brać do rączki i sama jeśc, ale to nie jest przyczyną niejedzenia warzywyw bo próbowałam i brokułki i kalafior i fasolkę do ręki i nic.

reklama
poczekaj parę dni...może jej to minie...

albo przemyć warzywa w tych kuleczkach mięsnych....zetrzyj na tarce, ugotuj i zmieszaj z mięchem...może da się oszukać...

Do góry