reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
ja też stale o tym nieszczęsnym żółtku zapominam :sorry: eh... :dry:
W ogóle ostatnio u nas z jedzeniem totalna masakra :no:
kaszki be, obiadki z reguły be, owocki jeszcze jeszcze :no:
juz mi ręce opadaja, bo dzis np. na śniadanie zjadł może z 1/4 małego jogurtu naturalnego:eek:
I cycem poprawił, ale tu akurat jego preferencje się nie zmieniły:dry:
Mam nadzieje, że to wina tego wyłażącego zęba:confused:
W ogóle macie jakies sposoby na poprawę apetytu u swoich dzieci?

Znalazłam takie coś
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(pomidory mogą uczulać)
- marchew 1 szt.
- kurczak ok. 100 gr
- ryż 1 łyżka ugotowanego
- por kawałeczek
- pietruszka ½
- olej 1 łyżeczka
- natka pietruszki do smaku
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Ugotować rosołek z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora. Do gorącego dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zmiksować razem, dodać ryż, olej i posiekaną natkę pietruszki.

Znalazłam takie coś
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(pomidory mogą uczulać)
- marchew 1 szt.
- kurczak ok. 100 gr
- ryż 1 łyżka ugotowanego
- por kawałeczek
- pietruszka ½
- olej 1 łyżeczka
- natka pietruszki do smaku
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Ugotować rosołek z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora. Do gorącego dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zmiksować razem, dodać ryż, olej i posiekaną natkę pietruszki.

dokładnie tak samo robie ;)

A kasze manna to robicie na wodzie czy mleku?? Taka normalna czy jest jakas dla malych dzieci???

ja robi na mleku, ale jak już wcześniej pisałam na zwykłym krowim, pełnotłustym :-) ale mozesz zrobić na wodzie i dodać potem do tego modyfikowane, zachowując odpowiednie proporcje (czyli zrobić b.gęstą kaszką na 100 ml wody, a potem w 110 ml rozpuścic 7 miarek mleka modyfikowanego i zmiesząć to z ugotowaną na wodzie kaszką)

ja daje taką jak Rubi, błyskawiczną :-)

I żółtko daję 3-4 razy w tyg bo mam fajne jajeczka od swoiskich kurek, samo zdrowie:-)

Laski mam pytanie. Co dajcie maluchom na śniadanie? Bo widzę, że mojej Małej już kaszki się przejadły i rano mleka tez nie chce za bardzo pić. I zaczyna mi się robić problem :)

No i ja sie podpisuje pod tym pytaniem bo tez bym cos zmienila w menu Alexa. Kaszki narazie wcina(zmieniam mu ciagle smaki i rodzaje) ale drugie sniadanko bym mu mogla troszke urozmaicic...

reklama
Melduję że dzisiaj moja córa po raz pierwszy zjadła musli dla dzieci od 10m i baaaardzo jej smakowało.
Zulejka, a jakie dajesz te kaszki? Jeżeli kupne takie słodkie, to może spróbuj sama robić, np. jak dziewczyny pisały mannę, albo owsiankę?Możesz wtedy dodać owoce, przetarte albo nawet w kawałkach. Ja kupuje brzoskwinie, śliweczki, ananasy w soku własnym bez dodatku cukru zapakowane w plastikowe kubeczki. Któraś kiedyś pisała że w puszkach maja dużo ołowiu. Staram się zmieniać owocki a zwykle daję tą samą owsiankę. Ja kupuję błyskawiczną, taką którą się zalewa ciepłym mlekiem.

Ostatnia edycja:
Do góry