reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

a moja rybke dostała chyba tylko raz w życiu i jakoś nie było okazji
i niezawsze jest mięsny obiadek
dzisiaj była pomidorowo-marchewkowa zupka i o dziwo moje dziecie zjadło wszystko
i nie zapeszajac głosno,od dwóch tygodni je moje zupki

reklama
ja krowiego mleka również teraz nie podaję i jeszcze poczekam

a czy nadal dajecie pół żółtka co drugi dzień? bo ja ciągle zapominam, sporadycznie dodaje jak mi się przypomni

też ciągle zapominam i daje jak mi się przypomni

moja jakiś czas temu dostawała raz w miesiacu rybe a teraz jakoś też ciągle nie ma okazji...:-(

moja ryby jeszcze w ogóle nie dostała i nie spieszy nam się, choć teraz, gdy zamierzam ograniczyć mięcho, pewnie wprowadzę; natomiast żółtko daję już całe co kilka dni - nie kontroluję tego jakoś zbyt dokładnie (na pewno dostaje 2 całe żółtka na tydzień);
wprowadziłyśmy za to gluten - najpierw płatki owsiane w niewielkiej ilości, obecnie jemy już dobrze ugotowaną kaszę jaglaną - jeszcze eko (zazwyczaj na słodko, z rodzynkami lub jabłkiem); małej smakuje :)

Dziewczyny a jak robicie tą pomidorówkę to jakie pomidory dajecie? Koncentrat pomidorowy, w puszce czy świeże czy jeszcze jakieś inne?

moja Mała dalej jada mniej wiecej co 3h :-p
ok 1 - cycuś
po 5 napije się troszkę cycka ale malutko
po 6 już u mojej mamy - 150ml mleka
po 9 - 150-180 kaszki (ryżowa albo manna)
po 12 obiad - ok 200ml zrobiony przeze mnie - mięsny albo z ryba
ok 15 deser
ok 17 kanapeczka z wędliną którą Zosia sama ładnie je (kładę jej małe kawałki na blacie krzesełka a ona sobie ładnie do buźki wkłada :-p)
po 19 - 2xcycuś + 180 ml mleczka :blink:
takiego mam głodomorka ;-) czasami zje trochę mniej ale zazwyczaj jest dzień taki... do tego potrafi jeszcze wrąbać pół bułki na spacerze i pół banana :-p
przez dzień wypija ok 500ml płynów (woda, herbatka, soczek :-))

Dziewczyny w 10 miesiącu się wprowadza dwudaniowy obiad tak?

reklama
Do góry