reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

a ja jakos nie mam odwagi podac dziecko przed roczkiem krowiego mleka,moze dziwna jestem
ale moje dziewczynki tez późno mleko krowie kosztowały,napewno nie przed pierwszym roczkiem

reklama
a ja jakos nie mam odwagi podac dziecko przed roczkiem krowiego mleka,moze dziwna jestem
ale moje dziewczynki tez późno mleko krowie kosztowały,napewno nie przed pierwszym roczkiem

Ja mam właśnie tak samo. Kiedyś pytałam nawet o jogurty eksperta na tym forum i ona też powiedziała że przed roczkiem nie poleca dawać... Muszę to przemyśleć dobrze...

Mój posiłków mlecznych zjada w dzień z 5 - no w końcu to cyckowy facet i jeszcze w nocy nawet do 5 razy:dry:
Ja jogurciki tylko daje te misiowe z nestle ale to tak raz na tydzień.

Ale ale musze się pochwalić że Tomek w końcu wczoraj zjadł obiadek!!!!!!!!!!!!!:-D
Zrobiłam mu sosik z fileta z kurczaka z warzywami dodałam ziemniaczka i delikatnie zmiksowałam że były grudki(do tej pory tylko jadł papki) i ku mojemu zdziwieniu zjadł wszystko:szok::-D
Mam nadzieje że już tak będzie jadł ładnie i kryzys w nie jedzeniu odszedł w niepamięć :tak:

Malinka to cudownie Kochana :-)
Mam nadzieję że już ładnie Tomuś będzie jadł żebyś nie musiała się już tak zamartwiać :tak:

Dziewczyny przestalam karmic piersia. Mleka modyfikowanego maly nie pije. CZy powinnam cos dodac mlecznego do menu Alexa:
8.00: kaszka zbozowa 200ml
11.00 obiadek miesny 200ml
14.00 zupka badz obiad z ryba 200ml
17.00 deser (owoce badz kisiel) 200ml
20.00 kaszka ryzowa 200ml
Przez caly dzien wypija 120ml herbatki owocowej.

CZY TO NIE ZAMALO??????

Dziewczyny przestalam karmic piersia. Mleka modyfikowanego maly nie pije. CZy powinnam cos dodac mlecznego do menu Alexa:
8.00: kaszka zbozowa 200ml
11.00 obiadek miesny 200ml
14.00 zupka badz obiad z ryba 200ml
17.00 deser (owoce badz kisiel) 200ml
20.00 kaszka ryzowa 200ml
Przez caly dzien wypija 120ml herbatki owocowej.

CZY TO NIE ZAMALO??????

moje starsze pociechy tak jadły,czasami dodawałam im jogurt,jakis serek dla dzieci np Bieluch

ja krowiego mleka również teraz nie podaję i jeszcze poczekam

a czy nadal dajecie pół żółtka co drugi dzień? bo ja ciągle zapominam, sporadycznie dodaje jak mi się przypomni

Olenka ja gdzieś czytałam że dzieci powinny mieć dwa posiłki mleczne + jeden z dodatkiem mleka/przetworów mlecznych. I ryby powinny być 2-3 razy w tygodniu zamiennie z mięskiem bo generalnie dzieci mają za dużo białka zwierzęcego w diecie. Ale to czytałam w polskich publikacjach a Ty jednak mieszkasz w trochę innej strefie klimatycznej więc i pewnie zalecenia dt żywienia dzieci są inne...
w każdym razie możesz wprowadzić jakiś jogurcik, twarożek np do tego obiadku z rybką o 11;-)

reklama
jczy nadal dajecie pół żółtka co drugi dzień? bo ja ciągle zapominam, sporadycznie dodaje jak mi się przypomni

izabela ja tez zapominam
kurcze i tak jak Was czytam, to koniecznie musze Mikusiowi wprowadzic rybke do jadłospisu. Nasz plan żywienia dniowego jest bardzo podobny do Twojego Oleńka, tylko posiłki mleczne sa jeszcze zastępowane mleczkiem mamusi.
Mikołaj nie chce jesc żadnych dań słoiczkowych, je to co my. Czasami tylko zblendujemy mu miesko. Je az sie uszy trzęsą - uwielbie pomidorówke i ciasteczka Hippa. jeszcze miesiac temu dlawil sie małymi kawaleczkami, ktore byly w sloiczku, a teraz je rozdrobnione na kawaleczki marchewke, kartofelki itp bez zadnego problemu.

mleka krowiego na razie nie podajemy

Do góry