reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Karinka kupuj tam gdzie sobie kupujesz. Tam gdzie cię pani za ladą kojarzy już i po prostu poproś o świeże, ładne mięsko np. cielęcinkę, wieprzowinkę dla małego dziecka. Ja tak robię. Pani zawsze mi ładny kawałek znajdzie i delikatnie zasugeruje coś innego jak np. coś jest nieświeże.

A jak się boisz gotować to polecam stronę Video przepisy - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety tam można zobaczyć jak to się robi;) Tak dla osób bez umiejętności kulinarnych jak ja;)
ja tez chodze po mięsko tylko do pań które zawsze mi doradza świeże i ładne mięsko inaczej bym nie kupiła

reklama
Oj to dzięki Dziewczyny, uspokoiłyście mnie że kupujecie mięso i warzywa w normalnych sklepach :tak:
I co na cielęcinie gotujecie zupę??

Karincia ja jak było lepiej z kasą kupiłam różne mięsko, umyłam, poporcjowałam i w zamrażalnik. Teraz tylko wyciągam i gotuje. Dorzucam warzywa. Sposób Aneczki mi się spodobał tzn. kupić zamrożone w woreczku i wyjmować z zamrażalnika garściami. Niestety ostatnio zanim doszłam do domu to mi się woreczek rozmroził i musiałam tego samego dnia zrobić Gabi obiad. Skutek taki, że mam prawie cały zamrażalnik w obiadkach takich samych.

Iwonka o skrzydełkach nie pomyślałam! Tanie i nawet mięsko jakieś mają:)

Karincia ja jak było lepiej z kasą kupiłam różne mięsko, umyłam, poporcjowałam i w zamrażalnik. Teraz tylko wyciągam i gotuje. Dorzucam warzywa. Sposób Aneczki mi się spodobał tzn. kupić zamrożone w woreczku i wyjmować z zamrażalnika garściami. Niestety ostatnio zanim doszłam do domu to mi się woreczek rozmroził i musiałam tego samego dnia zrobić Gabi obiad. Skutek taki, że mam prawie cały zamrażalnik w obiadkach takich samych.

Iwonka o skrzydełkach nie pomyślałam! Tanie i nawet mięsko jakieś mają:)

a ja często na nich robie,bo moja mieska w zupce za duzo nie moze miec a na nich jest w sam raz
ja miesko jak kupie to porcjuje na małe kawałki i zamrazam,a reszte warzywa kupuje świeze nie mroże
za zupkami z torebek nie przepadam,jak kilka razu udało mi sie z piaskiem i kamykami kupić,powiedziałam dziekuje

Czyli kupie kawałek cielęcinki na pierwsze raz i do tego marchewka, pietruszka, ziemniaki i co jeszcze??
Przecier właśnie pomidorowy czy może buraczki?? :-)
A do tych zupek dodajecie jakiś makaron?? :tak:
Jakieś malutkie gwiazdeczki czy coś??
Czy może jakiś kasze??

Osobiście dalej lece na słoiczkach. Ale w niedziele mała je rosołek w wykonaniu teściowej. Dodaje mięsko, marchewke, makaron (najczęściej nitki) i troche kaszki misiowy ogródek. Mała pałaszuje tylko szum... :tak:

Karincia możesz dodać makaron lub ryż. Moja koleżanka gotuje np obiadku na cały tydzień i codziennie do słoiczka dodaje coś innego. Raz przecier pomidorowy, raz pietruszkę czy koperek. Więc baza zupki jest taka sama, a smak codziennie inny.

reklama
Do góry