reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

malbertka wasa tak samo sie rozpuszcza w buzi jak chrupki :)

no to moze spróbuje - ale to chyba ta lekka wasa tak? bo te inne są takie twarde - i własnie boje się że moze ugryźć jakis kawałek...o te mi chodzi - http://www.i-jedynka.pl/images/produkty/2007111309_wasa%20wileoziarnisty%20215.jpg

Dajecie jogurty, a jezeli tak to jakie?

ja daje z Nestle i bobovity po 6 m-cu - pakowane po 4 - za jakies 11zł
tylko te z jagodami na razie omijamy - bo kupki po nich miała rzadsze duzo

reklama
Chcem zrobic sama malemu lososia z ryzem i warzywami. I mam pare pytan. CZy ryz tylko brazowy czy zwykly bialy tez moze byc?? Losos gotowany czy moze byc pieczony w sreberku?? Jak wszystko bede miala gotowe to dolac wody zeby bylo zadsze?? Jesli tak to wody przegotowanej, czy z warzyw??

Ostatnia edycja:
Gdzieś kiedyś czytałam że dla dzieci nie daje się produktów razowych, więc ryżu brązowego też nie, ale pojęcia nie mam dlaczego?Łososia podsmażam na masełku, albo duszę na wodzie pod przykrywką, a woda z ważyw oczywiście zdrowsza!

Chcem zrobic sama malemu lososia z ryzem i warzywami. I mam pare pytan. CZy ryz tylko brazowy czy zwykly bialy tez moze byc?? Losos gotowany czy moze byc pieczony w sreberku?? Jak wszystko bede miala gotowe to dolac wody zeby bylo zadsze?? Jesli tak to wody przegotowanej, czy z warzyw??

ryż biały jak najbardziej mozna dać dziecku,łososia spokojnie mozesz zrobic w sreberku jest zdrowyszy,a wode mozesz dac zwykła przegotowana lub tez z wywaru warzywnego

Ja nie wiem dokłądnie, ale chyba tak - bo np. rybę po grecku kiedyś mroziłam i wszystko oki.

A jakiego łososia Wy dziewczyny kupujecie?

Bo u nas ja widziałam tylko taki wędzony w kawałkach albo np. jako szaszłyk nabity na patyki albo surowe dzwonki ze skórą(i czy moge takei ze skórą gotować a poźniej ją obrać?)

Ja nie kupuje ani dzwonkow ani szaszlykow tylko zwykly filet bez osci, taki:

Załączniki

• lax.jpg
    lax.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
reklama
Malbertka ja daję wasę lekką pszenną :) nie tą z obrazka :)
dzieki! no własnie tą lekką to juz bardziej sobie moge wyobrazić ze dzidzia moze dziamdziac - taką też kupię.
Ja nie kupuje ani dzwonkow ani szaszlykow tylko zwykly filet bez osci, taki:
Oh, Oleńka dzieki Ci za fotke nawet - musze się rozejrzec czy u nas bywają takie...coś mi się w oczy nie rzuciły...ja uwielbiam łososia(ale zawsze żarłam je w swojej byłej pracy - bo tam było ich pod dostatkiem) - kiedys własnie kupiłam dzwonki i tyle się na nich narobiłam zeby pościągać skóre przed gotowaniem, że mam dość a kupe kasy zapłaciłam za to. Musze się zorientejszyn czy filety są gdzies:p ...pewnie są tylko ja sierotka jestem;P

Do góry