reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

chrupaczki też mam, ale jeszcze nie dawałam
a dziecko bez zębów sobie poradzi z tymi chrupaczkami? ;))
ja mam jeszcze dla Mai takie ciasteczka, kupiłam je w intermarche-hero
moja nie ma ząbków i świetnie sobie radzi z tymi chrupaczkami,bo one sie rozmiękczaja bardzo

o takie ciasteczka mi chodziło Hero Baby po 6 miesiącu

nie widziałam tych ciasteczek,ale u nas jeszcze niestety nie można,bo my nie po glutenie

reklama
moja nie ma ząbków i świetnie sobie radzi z tymi chrupaczkami,bo one sie rozmiękczaja bardzo

nie widziałam tych ciasteczek,ale u nas jeszcze niestety nie można,bo my nie po glutenie

Zosia tez jadła chrupaczki jak jeszcze nie miała ząbków i sobie radziła. Wczoraj wyrwała babci obwarzanki i sobie jadła :-D u nas sprzedają takie małe na sznureczku.

A ciasteczka hero fajne ale niestety mają mleko wiec u nas też odpadają.

Moja chrupki wcina już ładnie, teraz czas na chipsy - heheh żartuje :D

Malinka ja tez kupiłam ciasteczka Hipp`a ale boje się jej dawać - bo jeszcze się dławi - niby te ciasteczka szybko się rozciapciają w buzi ale są ostre i łatwo się kruszą, więc boje się żeby się nimi nie zadusiła, bo raz już miałam z nimi gorącą sytuację...

Fakt, te ciasteczka są drogie ale pyszniutkie sama bym je wszamała;P

A wassa tez jest chyba ostra...

Niektóre mamy dają tez biszkopciki - musze popatrzec jaki skład mają - czy aby to nie sam cukier...

A tak poza tematem ciasteczek - zaczne tez dodawać sezam do jedzonka - bo czytałam ze zawiera duzo wapnia i z powodzeniem można dac niemowlakowi

Ostatnia edycja:
Adas od dawna juz dziamdzia chrupki kukurydziane i biszkopciki dla niemowlat, az tyle tego nie je wiec nie stresuje sie o cukier zawarty w nich. Nawet kaszke bodajze Nestle tez ma z biszkoptami.
A pomyslalam ostatnio ze moze Mu jogurt dam miedzy glownymi posilkami w ramach tuczenia, moze wejdzie Mu lepiej niz druga zupka..Dajecie jogurty, a jezeli tak to jakie?

Adas od dawna juz dziamdzia chrupki kukurydziane i biszkopciki dla niemowlat, az tyle tego nie je wiec nie stresuje sie o cukier zawarty w nich. Nawet kaszke bodajze Nestle tez ma z biszkoptami.
A pomyslalam ostatnio ze moze Mu jogurt dam miedzy glownymi posilkami w ramach tuczenia, moze wejdzie Mu lepiej niz druga zupka..Dajecie jogurty, a jezeli tak to jakie?

Ja daje takie deserki Hipp,które są z jogurtem. Nati bardzo smakują:)

Dziewczyny a dajecie juz jakies twarde ciastka?
Ja kupilam wczoraj z nestle takie dla dzieci po 8 miesiacu,tylko ze one sa twarde miekkich biszkoptow to TU nie ma :crazy:
No i dalam przed chwila malej do raczki,bo sama jadlam sniadanie a ona tez w buzi mielila i patrzala co jem...no ale ona dziaslami ugryzala takie spore kawalki a ja mialam tylko stres i zabralam jej to ciastko a ona tak strasznie plakala:-(
No kurcze boje sie po tym jak ostatnio sie dlawila...ja to mam schize na tym punkcie.
No ale chyba jednak powinnam jej to ciasteczko zostawic skoro tak sie zajadala...
Oj nie wiem...

Wole chyba jednak chrupki kupic,to jej sie przynajmniej rozpusci.

Dajecie jogurty, a jezeli tak to jakie?

Kupuje misiowe jogurciki lub deserki w słoiczkach np bobovity po 6 miesiącu jogurt z owocami. Ale spokojnie możesz dać małemu jogurt naturalny (taki lepszej firmy), bo porównywałam składy i są niemal identyczne. Do tego dorzuciłam owoce ze słoiczka. Moja Martyna bardzo lubi ten zestaw. Czasami daje jej też bielucha. Potrafi wszamać całego :-)

Moja chrupki wcina już ładnie, teraz czas na chipsy - heheh żartuje :D

Malinka ja tez kupiłam ciasteczka Hipp`a ale boje się jej dawać - bo jeszcze się dławi - niby te ciasteczka szybko się rozciapciają w buzi ale są ostre i łatwo się kruszą, więc boje się żeby się nimi nie zadusiła, bo raz już miałam z nimi gorącą sytuację...

Fakt, te ciasteczka są drogie ale pyszniutkie sama bym je wszamała;P

A wassa tez jest chyba ostra...

Niektóre mamy dają tez biszkopciki - musze popatrzec jaki skład mają - czy aby to nie sam cukier...

A tak poza tematem ciasteczek - zaczne tez dodawać sezam do jedzonka - bo czytałam ze zawiera duzo wapnia i z powodzeniem można dac niemowlakowi

malbertka wasa tak samo sie rozpuszcza w buzi jak chrupki :)

reklama
Jestem pewna że już tu pisałam, ale właśnie się zastanawiam gdzie wysłałam?
Więc co do biszkoptów to niestety dużo w nich cukru, ale daje je raz na jakis czas Jagodzie i właśnie najcześciej z jogurtem, a te dostaje co 2-gi dzień. Jogurty dostaje takie dla dzieci, ale czasem organiczny też jej się trafi. A nie miałam pojęcia że jogurty są od 11 miesiąca bo niby skąd skoro tu daje się wszystko po 6? A dlaczego nie daje się wcześniej? Z nowości to gotowałam budyń na mleku krowim, zjadła i chciała więcej, i nie miała potem żadnych akcji, więc od czasu do czasu mogę jej robić kaszki itp. gotowane na mleku.

Do góry