reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Ja w Polsce powiem szczerze tez nie widzialm ale ja z malej miesciny jestem wiec u nas ciezko bylo cokolwiek dostac. Tutaj te filety sa zamrozone. Moze w polsce tez po zamrazalkach szukaj;-)

reklama
Pytałam dzisiaj lekarzki o kiełki - to powiedziała że po 9, 10 m-cu mozna jak najbardziej. A kiedys gdzies czytałam ze niektóre kiełki mają nawet do 200 razy więcej mikroelementów i innych dobroci niż rośliny z których są nasiona na kiełki.

Co do jogurtów to ja daję Jaśkowi zwykły naturalny + owoce ze słoiczka, przez jakiś czas dawałam misiowe jogurciki ale odstraszyła mnie cena i ten słodkawy smak, taki dziwny niepasujący do jogurtu:rofl2:
a bielucha też potrafi wszamać całego:-) zresztą jogurt naturalny bez owoców chyba mu bardziej nawet smakuje:-)
A dziś na kolację zjadł dwie kromki z weki z masełkiem i jeszcze cycuchem popił:-D

Ja dzis zrobilam Alexowi braszczyk z tej strony: Barszczyk po 7 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety z cielecina i musze przyznac ze wyszedl bardzo smaczny... Dodalam troszke od siebie bazyli i oregano i byl pyszny. Jak nigdy nie smakowalo mu moje gotowanie to ta zupka sie zajadal az mu sie uszy trzesly. Oczywiscie ja jej nie solilam. Wiec polecam :-)
A powiedzcie mi czy mozna dania dla naszych szkrabow doprawiac ziolami prowansalskimi??? I jak odmrazacie zamrozone zupki??

Ostatnia edycja:
Co do jogurtów to ja daję Jaśkowi zwykły naturalny + owoce ze słoiczka, przez jakiś czas dawałam misiowe jogurciki ale odstraszyła mnie cena i ten słodkawy smak, taki dziwny niepasujący do jogurtu:rofl2:
a bielucha też potrafi wszamać całego:-) zresztą jogurt naturalny bez owoców chyba mu bardziej nawet smakuje:-)
A dziś na kolację zjadł dwie kromki z weki z masełkiem i jeszcze cycuchem popił:-D

o tak mó Marcepan też bielucha uwielbia, najczęsciej je go na drugie śniadanko + np. bananek rozciapany widelcem i wcina jak wariat :-) na jogurcikach misiowych bym nie wyrobiła z kasą :/
Oleńka, przepis wypróbuję nabank bo już nie wiem co mu gotować , ostatnio się maruda zrobił i wybrzydza:/
Zupek nie zamrażam już bo właśnie wkurzało mnie odmrażanie jak zapomniałam wyjąć wcześniej :/

Ostatnia edycja:
A powiedzcie mi czy mozna dania dla naszych szkrabow doprawiac ziolami prowansalskimi??? I jak odmrazacie zamrozone zupki??

Zioła prawensalskie jak najbardziej możesz dac maluszkowi.

Ja zupki albo wyciągam wieczorem i rozmraża się przez noc, albo wkładam do podgrzewacza, pare minut i gotowe.

Ja zaczynam otować na mleku krowim. W zeszłym tygodniu miała budyń, przed wczoraj ryż z jabłkiem. Smakowało i nie było żadnych akcji.

No to super, ze małej smakowało.

A z mlekiem krowim to nie jest tak, że nie wprowadza się do 3 roku życia tylko podaje tzw mleko modyfikowane junior??

reklama
Do góry