reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

a moja panna ostatnio kaszki nie bardzo zjada:sorry:,zje troszke(pol porcji) i dalej juz bunt...wiec daje jej 2 razy zupki,a te znowu chetnie zjada:tak:,z owocami gorzej,bo tez nie bardzo chce,choc dzis wieczorem zjadla prawie caly deserek,to za to mleka na noc nie chciala:sorry:
ale ona jeszcze w nocy raz mleczko pije,no i nad ranem ok 5-6....ale jak przespi ta pore(jak to sie dzis zdarzylo) to potem juz mleka z butli za chiny nie wypije,ja nie wiem co ona za manie ma:eek:

reklama
Odkad wprowadzilam zwyczaj, ze na sniadanie Sinlac a na kolacje kaszka na mlek modyfikowanym, mlody ma dluzsze przerwy miedzy posilkami i lepiej spi w nocy, a karmie go nadal piersia. Czyli 8 - Sinlac, 9 - (.) i drzemka, 13 - obiadek (teraz czas na spacerek i druga drzemke), 16 - deserek/owoc/kisiel/jogurcik, 18 - kaszka (mlodemu nie smakuja te owocowe za wyjatkiem Bananowej Smaczny Sen z Bobovity), ale sprawdzila sie kaszka Nestle 5 zboz z Lipa. O 19 Kapiel i po kapieli (.)(.) i do zasypia. Do rana budzi sie na (.)(.) z 2 razy ok 2 i 5, wstajemy o 7. Ostatnio poplakuje mi przez sen i musze go brac na rece z lozeczka.. nie chce wtedy (.) poprostu potrzebuje przytulenia. Butli z mlekiem nie chce.. :/ Ale za to nauczyl sie popijac herbatke w ciagu dnia.

u nas w dzień cycuś tylko do zaśnięcia- raz, góra 2, za to wieczorem przed spaniem i w nocy ze 2-3 razy, ostatni raz to w sumie już nad ranem-przed wstaniemo 6-7
inne rzeczy typu zupka, deser kaszka tez wchodzą niespecjalnie i musimy się niexle gimnastykować żeby zjadł - zabawki głupie miny itp ale jednego nie odpuszczam-zawsze w kuchni na krzesełku
za to sa 2 rzeczy na które się rzuca zawzze i wszędzie - chleb i banan - je je sobie pięknie samodzielnie trzymając w ręku - normalnie jak Małysz, tylko że na menu podobieństwa się kończą ;)

zwazyłam dzis Alutke i wazy na golaska 7800 to Gabi Ewlinki wazy wiecej!!! szok!
przeanalizowałam menu Alicji i tak:
9.00 kaszka ryzowa na wodzie + 1/2 słoiczka deserku, razem ok 160ml posiłku
12.00 90ml mleka
14.30 obiadek lub zupka ok 150ml
15.00 60ml herbatki
17.00 kaszka ryzowa na mleku bebilon pepti + 1/2 słoiczka deserku ok 160ml posiłku
17.30 60 ml herbatki
19.15 100 ml mleka +1 miarka kaszki
24.00 130ml mleka
4.00-5.00 90 ml mleka

wiecej nic jej nie wchodzi waga stoi, raz spada raz wzrasta

herbatke podaje bo pic jej się chce, soczków nie pije od samego początku, nie przypadły jej do gustu, wybiore sie z tym menu do pediatry i moze mi cos doradzi.

sempe? a czemu dajesz kaszkę ryżową na wodzie a nie na mleku??? ja daję na mleku ale nie naciągne z (.)(.) na dwie porcje kaszki a wydawało mi się że kaszka ma być na mleku a nie na wodzie (no chyba ze mleczno - ryżowa)

Monika ostatnio nie chce banana a to jedyny owoc jaki może jeść wiec siłą rzeczy dostaje 2 obiadki a właściwie 2 zupki bo jak zagotuje obiadek to sie robi rzadki i wychodzi z niego zupka :-/

Sempe a może dajesz jej za małe porcje??
Bo 90ml mleka to malutko jak na 7 i pół miesięczne Dziecko :tak:
Spokojnie może jeśc już 180-210ml mleczka :-)

A tak w ogóle Dziewczyny to szacunek dla Was że tak wstajecie w nocy na karmienie :tak:
Ja to już zapomniałam jak to jest wstawać, Aduś już bardzo dawno przesypia całe noce ;-)

raz jej robie na wodzie a raz na mleku i nie widze zadnej róznicy w odstępach czasu na posiłki, a mleka to Alicja nigdy wiecej niż 130ml nie wypiła i za kazdym razem jej tyle robie ale ona nie wypija i wylewam, posiłki ma co 2,5-3h, jak próbuje dawac czesciej to nie chce.

raz jej robie na wodzie a raz na mleku i nie widze zadnej róznicy w odstępach czasu na posiłki, a mleka to Alicja nigdy wiecej niż 130ml nie wypiła i za kazdym razem jej tyle robie ale ona nie wypija i wylewam, posiłki ma co 2,5-3h, jak próbuje dawac czesciej to nie chce.
Ale kaszka na mleku ma wiecej kalorii

reklama
Sempe,moja tez jak cyca rzucila,to na poczatku malo mleka z butli pila,a potem zwiekszalam jej porcje i teraz juz nawet 210 wypije(ale tez nie zawsze)...a jak cos dosypie do mleka,kaszke ,czy kleik,to juz na bank nie wypije wszystkiego:baffled:...wiec ostatnio pije samo mleko:-),ale to jak pisalam wczesniej :tylko na wieczor i w nocy(czasem nad ranem),bo w dzien wcale nie chce....
A przerwy,to moze jej wydloz,a nie skracaj miedzy posilkami,jak bedzie glodniejsza to zje ci wiecej....moja co 3-4 godziny zjada
Dzis jadla rosolek,tesciowa nam przyniosla:szok:...hi,hi...nawet jej smakowal,ciekawe czy sensacji nie bedzie,bo taki byl normalny z przyprawami wszystkimi....

Do góry