Jivka
Moderator
Ja planuję pracować do kiedy będę miała siły, zobaczymy [emoji57] a rano i tak z łóżka muszę się zwlec i tak, to czy to do pracy czy do dzieci to żadna różnica...
Jak byłam z N w ciąży to prace przy biurku miałam skrócona do 6h dziennie, nie ma już tego?
Nic nie wiem o tym przepisie, to nie pierwsza ciąża w naszym biurze i nikt nie wymyślał z 6h. Nie jesteś w stanie pracować 8h to masz prawo do zwolnienia przecież. Mam silne stresy w pracy więc tym bardzieh podziękuję.
Rozumiem że masz premie? Tutaj to zależy, bo u mnie w firmie są premie miesięczne za wypracowany plan i ta premia się liczy do średniej, ale są też takie ekstra bonusy, które się potem nie wliczają U nas normalnie jak pracujesz i idziesz na zwykłe L4 to premię tą miesięczną obcinają o te dni co się było na zwolnieniu. Więc średnio za 3 dni L4 jestem ok. 200zł w plecy I wtedy liczą właśnie ze średniej z 12 miesięcy ale też w zależności ile dni roboczych jest w miesiącu. Więc może być różna co miesiąc.Dziewczyny a o do L4 orientujecie sie dokladnie jak to działa z wypłacaniem ? 100% płatne to wiem ale doczytałam tez , że średnia z ostatnich 12 miesięcy a mi tu sie cos nie zgadza bo mi wypłacili po prostu 100% a ze średniej miałabym więcej