reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
No oczywiście,ze w ciąży nie powinno pracować 8 h przy biurku , musisz poinformować szefa

Wlasnie poszperalam i w poczytalam:

''Od 1 maja 2017 roku zmieniły się przepisy i pracownica w ciąży nie może jednorazowo pracować przy ekranie komputera dłużej niż 50 minut, a po tym czasie powinna skorzystać z co najmniej 10-minutowej przerwy. Po zmianie przepisów zachowane zostało ograniczenie łącznego dobowego czasu pracy w wymiarze 8 godzin.''

Ale wiecie jak to wyglada w paraktyce - jak akurat mam cos do zobienia na JUZ, to nie odejde od komputera, zeby sobie 10 min posiedziec obok - no tak sie nie da... Wiec raczej nie mam tu niestety o czym dyskutowac...

Obudziłam się dziś że strasznym bólem głowy.. masakra ostatnio co chwilę mnie boli a nie chce brać przeciwbólowych bo jednak się boję że to na dziecko wpłynie, a apap i tak mi nie pomoże bo jest dla mnie za słaby..

Wczoraj byliśmy w gościnie czy Was też męczą takie wypady? W sumie nic się nie robilo a wróciłam padnieta..
Ciśnienie teraz w ostatnim czasie bardzo kiepskie - ja mam to samo ale kawa po południu ratuje mi tyłek :D

Boska !!! Serio, śpię już na niej długo i długo się z nią nie rozstane [emoji23]
Mój narzeczony chcę ,żebym mu uszyła jak sobie , bo mówi , że taka meg wygodna .

WIZYTY

10.09.- @Rose.mart
10.09.- 15:30 @Ewka_85 prenatalne
10.09.- 13:00 @judytka777 prenatalne
10.09.- 14:00 @agrafka07 prenatalne
10.09.-14:00 @Kasia323 prenatalne
10.09.- 15:30 @paulina.blachut
10.09.- 16:00 @tikatukatam

trochę tu dziś wizyt jest,powodzenia !!!!
OOo to dzisiaj znowu nam chłopcy i dziewczynki wpadna do tabelki :) POWODZENIA :)

Ja tez pracuje przy biurku, tylko ze nie w domu.
Moja ginekolog pytala mnie juz na 1 (!) wizycie, czy piszemy zwolnienie - lekko zdziwiona bylam, powiedzialam, ze nie potrzebuje, bo planuje jeszcze pracowac - powiedziala, ze w kazdej chwili sie moge zglosic, bo mam pamietac o tym, ze teraz ja i ciaza jestesmy najawzniejsze, a nawet 8godzinne siedzenei przy biurku i stres w pracy moga miec negatywne skutki. Na razie u mnie jest OK, choc tak jak pisalam, planuej od grudnia zajac sie tylko soba i skupic na dziecku - miec ten czas tylko dla siebie, zeby moc sie przygotowac.
U mnie to samo - byłam zdziwiona jak mi powiedział , że on woli żebym w domu leżała wcinała krakersy i oglądała na kanapie klan :D hah

Dziewczyny a o do L4 orientujecie sie dokladnie jak to działa z wypłacaniem ? 100% płatne to wiem ale doczytałam tez , że średnia z ostatnich 12 miesięcy a mi tu sie cos nie zgadza bo mi wypłacili po prostu 100% a ze średniej miałabym więcej

Ciśnienie teraz w ostatnim czasie bardzo kiepskie - ja mam to samo ale kawa po południu ratuje mi tyłek :D

Mój narzeczony chcę ,żebym mu uszyła jak sobie , bo mówi , że taka meg wygodna .

OOo to dzisiaj znowu nam chłopcy i dziewczynki wpadna do tabelki :) POWODZENIA :)
No życzę powodzenia dziewczyna żeby się dowiedziały ja się nie dowiedziałam na prenetalnych

reklama
Witam, mam na imię Natalia obecnie jestem w 11+5 tyg ciąży ;) to moja druga ciąża, pierwsza pół roku temu zakończyła się poronieniem w 8 tyg. Podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Od 3 tygodni przebywam na l4, mam straszne mdłości i oczywiście brak apetytu na cokolwiek... Termin wg om i usg 27.03 :) Miło mi będzie przechodzić ten cudowny czas razem z Wami ;)

Do góry