reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja nie wiem, jak u mnie będzie z pracą. Jestem na własnej działalności i projektuję strony internetowe. Przeciętny projekt trwa ok. pół roku a potem nie będę miała komu oddać rozpoczętych więc teraz przyjmuje już tylko małe. Więc coraz mniej zarabiam i zaraz nie będzie mi się to opłacać. Jak bym poszła na zwolnienie, to przynajmniej będę na plusie ale nie naściemniam tak lekarzowi, że nie mogę pracować przy biurku, kiedy nikt mi nie każe siedzieć 8 godzin...
Dziewczyny z pracą biurową, kiedy Wy idziecie na zwolnienie i z jakiego powodu?
Ja ide od listopada. Nie musisz miec powodu powiedz ze sie źle czujesz ze Ci słabo ze musisz duzo lezec...cokolwiek

reklama
Ja nie wiem, jak u mnie będzie z pracą. Jestem na własnej działalności i projektuję strony internetowe. Przeciętny projekt trwa ok. pół roku a potem nie będę miała komu oddać rozpoczętych więc teraz przyjmuje już tylko małe. Więc coraz mniej zarabiam i zaraz nie będzie mi się to opłacać. Jak bym poszła na zwolnienie, to przynajmniej będę na plusie ale nie naściemniam tak lekarzowi, że nie mogę pracować przy biurku, kiedy nikt mi nie każe siedzieć 8 godzin...
Dziewczyny z pracą biurową, kiedy Wy idziecie na zwolnienie i z jakiego powodu?
Sądzę, że lekarz dałby Ci zwolnienie. Widzę zdziwienie, gdy mówię, że nie chcę :) ja teoretycznie też bym miała trochę więcej, ale za to straciłabym w przyszłym roku.
Jeśli wszystko będzie ok, to planuję od lutego, żeby właśnie nie zaczynać nowych rzeczy.

O mamo [emoji3] czym sie zajmujesz?
Pracuje fizycznie mozna by powiedziec :) a ze mieszkamy w Anglii to L4 w czasie ciazy nie jest popularne...Chyba ze rzeczywiscie jest cos nie tak... teraz mialam 1 miesiac zwolnienia ze wzgledu na wymioty a tak to do pracy bede musiala chodzic do momentu az pojde na maciezynski a planuje w 8mc :)

Witajcie, pa zrobieniu testu pappa czekałam na wyniki. Mieli przysłać pocztą jak będą dobre niestety dzisiaj zadzwonili i zaprosili na konsultację, w środę mam się u nich stawić :szok: Booooże to oznacza że coś jest nie tak Oszaleję do środy. Kurczę a na Usg wszystko było dobrze. Ta ciąża wykańcza mnie psychicznie ciągle coś nie tak

U mnie to samo - byłam zdziwiona jak mi powiedział , że on woli żebym w domu leżała wcinała krakersy i oglądała na kanapie klan :D hah

Dziewczyny a o do L4 orientujecie sie dokladnie jak to działa z wypłacaniem ? 100% płatne to wiem ale doczytałam tez , że średnia z ostatnich 12 miesięcy a mi tu sie cos nie zgadza bo mi wypłacili po prostu 100% a ze średniej miałabym więcej
A mialas odrowadzane skladki od najnizszej ,czy od kwoty ktora dostawałas na reke? To jest roznica ja mam od tego ile zarobie wiec mam ladnie płacone. I czy ty wysyłasz l4 czy do pracy dostarczasz, pamiętam jak pracowalam gdzie indziej mialam np płacone za tyle ile na l4, z przerwami, teraz w pracy normalnie mi na początek miesiaca daja i później sie rozliczaja.

reklama
Witam, mam na imię Natalia obecnie jestem w 11+5 tyg ciąży ;) to moja druga ciąża, pierwsza pół roku temu zakończyła się poronieniem w 8 tyg. Podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Od 3 tygodni przebywam na l4, mam straszne mdłości i oczywiście brak apetytu na cokolwiek... Termin wg om i usg 27.03 :) Miło mi będzie przechodzić ten cudowny czas razem z Wami ;)
Natalka wpisz sie do tabelki badz podaj mi dane takie jak imie, wiek, data porodu z om o usg i czy rodzeństwo jest brat czy siostra ,oraz miejscowość, ponieważ bedziemy przechodzić na watek zamknięty. I gratulacje

Do góry