Dlatego ja papy nie robilam, bo to jest wyliczanie komputerowe, jestem po stratach i wyszlo by mi zle. Nie przejmuj sie najważniejsze usg. I nie daj sie namówić na amnio w razie czego ja bym nie ryzykowala, chociaż to twoja decyzjaWitajcie, pa zrobieniu testu pappa czekałam na wyniki. Mieli przysłać pocztą jak będą dobre niestety dzisiaj zadzwonili i zaprosili na konsultację, w środę mam się u nich stawić Booooże to oznacza że coś jest nie tak Oszaleję do środy. Kurczę a na Usg wszystko było dobrze. Ta ciąża wykańcza mnie psychicznie ciągle coś nie tak
reklama
No wlasnie dokładnie to zalezy czy od wszystkiego sa skladki odprowadzane od premii itp,a u mnie tak jest i dostaje pelna kwote z tegoNie wiem jakie masz składniki pracy, ale ja np.mam dodatki miesięczne, których niestety zus nie liczy. To samo na macierzyńskim. Przykro mi bylo bo okazało sie ze wypłacone l4 niby 100% bylo w rzeczywistości ok.70% tego co zarabialam. O macierzyńskim nawet nie wspomne .
Witaj prosimy o imie i miejscowość poniewAż przechodzimy na zamknięty watek i musze cie dodac no i gratulacjeWitajcie Dziewczyny!
Trafiłam na ten wątek w zeszłym tygodniu, ale dopiero dzisiaj znalazłam czas zeby zarejestrować się i napisać . Mam nadzieję iż przyjmiecie mnie do swojego grona .
Jestem mamą 10 latka i to druga ciąża. Jstem juz po prenatalnych cała w skowronkach a termin porodu mam 9 03.
Witaj czy jestes dodana do tabelki jesli nie prosimy o dane przechodzimy na watek zamkniety. Potrzebuje imie, miejscowość ,termin om i usg oraz czy ma dzidzia juz rodzenstwo brat siostra?hej, jakis czas temu pisałam, iż w moich prenatalnych Nt wyszło na górnej granicy i zdecydowałam sie jednak na badania harmony (dodatkowo miałam inne obciążenia wiec zrobiliśmy ten test) no i wyszło na szczęście ze dzidziuś jest zdrowy i będzie chłopak teraz mamy problem z imieniem
asicazg składki nie są odprowadzane fizycznie ale od brutto i tak są odliczane do wyliczenia macierzyńskiego / zwolnienia (ZUS sam sobie nie będzie odprowadzał ). W praktyce netto wychodzi porównywalnie na zwolnieniu i przy normalnej pracy.
Może po prostu ktoś Cię w błąd wprowadził, że wyślą pocztą. Może po prostu taka procedura, że jak są wyniki i sporządzą opis to zapraszają na omówienie wyników, mogłaś zapytać czy z wynikami coś źle.Witajcie, pa zrobieniu testu pappa czekałam na wyniki. Mieli przysłać pocztą jak będą dobre niestety dzisiaj zadzwonili i zaprosili na konsultację, w środę mam się u nich stawić Booooże to oznacza że coś jest nie tak Oszaleję do środy. Kurczę a na Usg wszystko było dobrze. Ta ciąża wykańcza mnie psychicznie ciągle coś nie tak
Mimo,że mam 31 lat i jestem po stratach, nie mam dziecka "żywego" wyniki wyszły dobre. Także nie jest z góry powiedziane, że będzie źle.Dlatego ja papy nie robilam, bo to jest wyliczanie komputerowe, jestem po stratach i wyszlo by mi zle. Nie przejmuj sie najważniejsze usg. I nie daj sie namówić na amnio w razie czego ja bym nie ryzykowala, chociaż to twoja decyzja
Wielkie dzięki! Bardzo mi miłoWitaj prosimy o imie i miejscowość poniewAż przechodzimy na zamknięty watek i musze cie dodac no i gratulacje
Mam na imię Edyta mieszkam w Wadowicach
Wieku powyzej 35 zazwyczaj normy wtedy inne wychodza. Mi od razu powiedzieli,ze nie ma sensu nawet zebym robiła, u ciebie wyszło tak naprawdę dokladnie co dziecku jest, a u mnie wielka nie wiadoma z czterema ciazami byla. Ja temu testowi po prostu nie ufam, kolezanka miala wyszedł jej mega zle zaryzykowala amnio,a było dobrze byla w wieku poznizej 30lat i nie miała strat, nie rozumiem tego wyliczania. A mialam kolejna po 35 r zycia wyszlo jej zle a urodziła zdrowe to taka loteria chybaMoże po prostu ktoś Cię w błąd wprowadził, że wyślą pocztą. Może po prostu taka procedura, że jak są wyniki i sporządzą opis to zapraszają na omówienie wyników, mogłaś zapytać czy z wynikami coś źle.Mimo,że mam 31 lat i jestem po stratach, nie mam dziecka "żywego" wyniki wyszły dobre. Także nie jest z góry powiedziane, że będzie źle.
Witajcie, pa zrobieniu testu pappa czekałam na wyniki. Mieli przysłać pocztą jak będą dobre niestety dzisiaj zadzwonili i zaprosili na konsultację, w środę mam się u nich stawić Booooże to oznacza że coś jest nie tak Oszaleję do środy. Kurczę a na Usg wszystko było dobrze. Ta ciąża wykańcza mnie psychicznie ciągle coś nie tak
Nie ma co sie martwic na zapas!
Wiem, ze na pewno trudno o tym nie myslec ale ta konsultacja wcale nie musi oznaczac nic zlego!
Trzymam kciuki!
Wieku powyzej 35 zazwyczaj normy wtedy inne wychodza. Mi od razu powiedzieli,ze nie ma sensu nawet zebym robiła, u ciebie wyszło tak naprawdę dokladnie co dziecku jest, a u mnie wielka nie wiadoma z czterema ciazami byla. Ja temu testowi po prostu nie ufam, kolezanka miala wyszedł jej mega zle zaryzykowala amnio,a było dobrze byla w wieku poznizej 30lat i nie miała strat, nie rozumiem tego wyliczania. A mialam kolejna po 35 r zycia wyszlo jej zle a urodziła zdrowe to taka loteria chyba
Mama Ginekolog fajnie tluamczy o co chodzi w tym PAPPA i dlaczego jednak warto je wykonac.
Oczywiscie to decyzja indywidualna kazdej z nas, czy wykona takie badanie, czy nie ale najwazniejsze jest, zeby kazdy mial swiadomosc, o co w nim dokladnie chodzi i na czym polega.
@Milenka28 , jesli sie bardzo denerwujesz, to tam najlepiej zadzown i zapytaj, dlaczego masz sie stawic osobiscie - czy chodzi o omowienie wynikow, czy masz sie spodziewac czegos niedobrego. Jak im powiesz, ze sie tym denerwujesz, to pewnie uzyskasz odpowiedz, bo taki dodatkowy stres w ciazy nie jest wskazany!
Musi byc dobrze!
reklama
mala-rybka
Fanka BB :)
Dziewczyny musi być dobrze [emoji8] nie ma innej opcji [emoji849]
Podziel się: