D pier pobiora przed wypiciem pozniej dwie godziny czekasz i kolejny raz pobieraja krew i koniecRozumiem ze 2 godziny po wypiciu tego rozwtoru badany jest cukier?
reklama
PodziwiamA mi bardzo smakowało i w ogóle nie czułam mdłości. Ale robiłam ta glukoza w okresie kiedy jadłam wyłącznie słodycze bo na nic innego nie mogłam patrzeć.
Hmmm...ja bym nie dała rady wtedy iść di pracy [emoji6] z sokiem z cytryny też próbowałam, ale za dużo nie dało bo to tak słodkie że nie wiem ile tej cytryny bym potrzebowała hehe. W ogóle słyszałam, że glukoza cytrynowa też jest. Ja miałam pobraną krew przed glukozą, godzinę po i dwie godziny po. Siedziałam i czytałam książkę [emoji16] panie proponowały kozetkę, że mogę nawet się zdrzemnąć [emoji16]Pytam, bo juz sie zastanawiam, czy jest opcja, zeby po tym wrocic normalnie do pracy, czy jednak lepiej zglosic w firmie, ze nie bedzie mnie caly dzien...
Ja w ogole nie lubie nic slodkiego (ze slodkiego to najlepsza dla mnie jest kielbasa! ), wiec nie wiem, jak ja dam rade to wypic.
Slyszalam o jakims triku z dodaniem soku z cytryny - czy ktos stosowal / slyszal?
Moja koleżanka dodała cytryny i mówiła że dużo lepsze jak bezPytam, bo juz sie zastanawiam, czy jest opcja, zeby po tym wrocic normalnie do pracy, czy jednak lepiej zglosic w firmie, ze nie bedzie mnie caly dzien...
Ja w ogole nie lubie nic slodkiego (ze slodkiego to najlepsza dla mnie jest kielbasa! ), wiec nie wiem, jak ja dam rade to wypic.
Slyszalam o jakims triku z dodaniem soku z cytryny - czy ktos stosowal / slyszal?
Aaaaa była gdzieś tu mowa o rzeczach do smarowania dziecka. Sprzątam dziś i znalazłam skład starej maści którą używałam przy córce. Miałam 2. Jedna na codzien z lanolina ( jeszcze rok temu jej smarowalam jak miała jakieś suche placki albo skórki) i jedna to balsam peruwianski na gorsze sprawy (drobne rany i odparzenia). Obie były na receptę. Szłam do lekarza a on przewidywał skład na receptę i panie w aptece robiły (fajne bo prosty skład i krótki termin) Jedna wrzucam (ta z balsamem peruwianskim) druga muszę znaleźć
Załączniki
Ja miałam cukier sprawdzany 3 razy. Przed wypiciem glukozy, godzinę po wypiciu i dwie godziny po. Przez te dwie godziny siedzisz w poczekalni, mi kazały siedzieć na tyłku, nie spacerować i nie pić wody w międzyczasie, żeby nie zafałszowało wyniku. Polecam zabrać książkę lub gazetkę.Rozumiem ze 2 godziny po wypiciu tego rozwtoru badany jest cukier?
kwasek
Fanka BB :)
A co mama ma do TWOJEJ ciąży? ..... moi nawet nic nigdy nie powiedzieli
I broń Boże łapać się za brzuch jak się wystraszysz bo dziecko znamię będzie miało łańcuszków w ciąży też nie można, bo dziecko pępowina się owinie. Ale to zdanie mojej mamy.@kwasek typ mojej tesciowej i jej przesady.
Lancuszki nosicie na szyi? Bo moja teściowa już by biadolila
No do mojej ciąży nic ale już do zdrowego wnuka dużo przesadna bardzo ale za to do opieki nad noworodkiem w ogóle mi się nie wtracala
My nie mamy wyboru przychodzi położna z mojego ośrodka. Ale jest fajna, obejrzy dziecko, zapyta czy coś się dzieje. Przyjdzie niezapowiedziana czyli zawsze miałam syf no kurcze przychodzic o 8 rano to przesada była u mnie 3 razy, za 3 miałam zapalenie piersi a syn ospę to się zmyła raz dwa
Ja już po wizycie jestem, wszystko jest w porządku szynka ładnie trzyma, 17 października kolejne usg będę akurat w 20 tc . Na następnej wizycie która mam 27 sierpnia dostanę skierowanie do ortopedy zapiszę się jeszcze prywatnie do ginekologa, powiedziałam o tej sytuacji na usg to powiedziała że to bardzo dobry ginekolog i że jedynie może mnie przeprosić za jego zachowanie a jak nie będę czegoś wiedzieć to mam pytać po badaniu usg jej czy wszystko jest dobrze to mi wszystko wyjaśni
Oddałam l4 w pracy byłam tam ponad godzinę bo się trochę zaglądałam z dziewczynami, ale mi ich brakuje
Odebrałam psiaka od tego weterynarza nie zgodzilam się póki co na operacje bo będę to konsultować z innym weterynarzem ale tak mi próbował wmówić że to będzie moja wina jak coś mu się stanie że szok.. po tej gadce już wiedziałam że chciał naciągnąć na kasę.. A tu zdjęcie ma straszny smutek w oczach
Oddałam l4 w pracy byłam tam ponad godzinę bo się trochę zaglądałam z dziewczynami, ale mi ich brakuje
Odebrałam psiaka od tego weterynarza nie zgodzilam się póki co na operacje bo będę to konsultować z innym weterynarzem ale tak mi próbował wmówić że to będzie moja wina jak coś mu się stanie że szok.. po tej gadce już wiedziałam że chciał naciągnąć na kasę.. A tu zdjęcie ma straszny smutek w oczach
Załączniki
reklama
No z tym lapaniem tez slyszalam,a to nie prawda ostatnio nawet w tv mowili lekarze [emoji23] łańcuszek noszęI broń Boże łapać się za brzuch jak się wystraszysz bo dziecko znamię będzie miało łańcuszków w ciąży też nie można, bo dziecko pępowina się owinie. Ale to zdanie mojej mamy.
No do mojej ciąży nic ale już do zdrowego wnuka dużo przesadna bardzo ale za to do opieki nad noworodkiem w ogóle mi się nie wtracala
My nie mamy wyboru przychodzi położna z mojego ośrodka. Ale jest fajna, obejrzy dziecko, zapyta czy coś się dzieje. Przyjdzie niezapowiedziana czyli zawsze miałam syf no kurcze przychodzic o 8 rano to przesada [emoji14] była u mnie 3 razy, za 3 miałam zapalenie piersi a syn ospę to się zmyła raz dwa
Podziel się: