reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
No my też po stratach... w pierwszym trymestrze. O dwóch stratach za dużo. :(

Teraz jestem dalej, więc i lęk nieco mniejszy.
Trzeba mieć nadzieję. Nie stresować się rzeczami na które nie mamy wpływu, a zadbać o to, na co mamy wpływ. :) Trzeba dbać o siebie, wypoczywać, i wcinać naturalne witaminki. Trzymamy za Was kciuki Kochana. :)

Edit: wszyscy mają suwaczek, mam i ja. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez mam bole podbrzusza od czasu do czasu. Szczegolnie jak wstaje zbyt gwaltownie to mnie tak zakluje mocno. I jak chodze duzo to mnie w pachwinach ciagnie.
Cala poprzednia ciaze smarowalam brzuch codziennie i niby bylo ok. Rozstepy mi wyszly w szpitalu po cc.

Widzę że piszecie o tym czym się smarować. Ja predyspozycje genetyczne do rozstępów niestety też mam ale w 1 ciąży używałam 2x dziennie BioOil i naprawdę świetny jest. Nie miałam żadnego rozstępu tam gdzie smarowalam, zapomniałam jedynie o piersiach i na nich się pojawiły ale brzusio uda i pupa nic, także bardzo polecam. Teraz też się przymierzam już żeby kupić
No na mnie niestety bio oil nie podzialal

ehh ... czytam Was a jakoś czasu brak , żeby się odezwać .
Przestańmy się martwić dziewczęta - teraz trzeba tylko się cieszyć każdym dniem - tutaj raczej się powinniśmy wspierać a nie nawzajem zamartwiać , bo zauważyłam , że tutaj jak coś idzie to falą co jest przykre . Dołączyłam do Was dopiero w 12 tygodniu , kiedyś uczestniczyłam w foru i strasznie przeżywałam jak dziewczyny odchodziły w końcu przyszedł czas na mnie , Teraz jak już t tygodnie przybywają cieszmy się , bo naprawdę zmalała szansa na poronienie :)

Co do prenatalnych dziwi mnie to co piszecie - ja miałam pobieraną krew do 13 tygodnia a USG mam 14-15 tydzien , z tego co rozumiem to macie pobieraną krew razem z USG ? tego samego dnia ?

Czym smarujecie brzuszki ? Ja słyszałam , że zwykła oliwka dla dzieci jest OK , więc nie będę się bawić w specyfiki bo z tego co wiem troszkę kosztują a też nie na każdego działaj

Jeszcze zapytanie do Was ? Miewacie często bóle podbrzusza ? Takie dziwne kłucia , dzisiaj cały dzień mi doskwierają nasiliły się po stosunku i nie wiem czy się martwić , bo są dość uciążliwe :(((
Usg powinno byc miedzy 11 a 13.6 dniem nie później więc dziwi mnie to,ze u ciebie tak pozno, mi lekarz w szpitalu jak mialam 13.4 powiedział,ze to ostatni dzwonek pozniej juz tych wad mozna tak nie rozpoznać jak dziecko rosnie

Witam się i ja :) u mnie dzisiaj ciężka noc bo córka złapała katar i co chwile się budziła...
dzisiaj pierwsza wizyta z panią ginekolog... trochę się denerwuje czy nadal wszystko Ok... niby miałam w środę USG a i tak obawy są...

reklama
Do góry