reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
No my też po stratach... w pierwszym trymestrze. O dwóch stratach za dużo. :(

Teraz jestem dalej, więc i lęk nieco mniejszy.
Trzeba mieć nadzieję. Nie stresować się rzeczami na które nie mamy wpływu, a zadbać o to, na co mamy wpływ. :) Trzeba dbać o siebie, wypoczywać, i wcinać naturalne witaminki. Trzymamy za Was kciuki Kochana. :)

Edit: wszyscy mają suwaczek, mam i ja. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez mam bole podbrzusza od czasu do czasu. Szczegolnie jak wstaje zbyt gwaltownie to mnie tak zakluje mocno. I jak chodze duzo to mnie w pachwinach ciagnie.
Cala poprzednia ciaze smarowalam brzuch codziennie i niby bylo ok. Rozstepy mi wyszly w szpitalu po cc.

Widzę że piszecie o tym czym się smarować. Ja predyspozycje genetyczne do rozstępów niestety też mam ale w 1 ciąży używałam 2x dziennie BioOil i naprawdę świetny jest. Nie miałam żadnego rozstępu tam gdzie smarowalam, zapomniałam jedynie o piersiach i na nich się pojawiły ale brzusio uda i pupa nic, także bardzo polecam. Teraz też się przymierzam już żeby kupić
No na mnie niestety bio oil nie podzialal

ehh ... czytam Was a jakoś czasu brak , żeby się odezwać .
Przestańmy się martwić dziewczęta - teraz trzeba tylko się cieszyć każdym dniem - tutaj raczej się powinniśmy wspierać a nie nawzajem zamartwiać , bo zauważyłam , że tutaj jak coś idzie to falą co jest przykre . Dołączyłam do Was dopiero w 12 tygodniu , kiedyś uczestniczyłam w foru i strasznie przeżywałam jak dziewczyny odchodziły w końcu przyszedł czas na mnie , Teraz jak już t tygodnie przybywają cieszmy się , bo naprawdę zmalała szansa na poronienie :)

Co do prenatalnych dziwi mnie to co piszecie - ja miałam pobieraną krew do 13 tygodnia a USG mam 14-15 tydzien , z tego co rozumiem to macie pobieraną krew razem z USG ? tego samego dnia ?

Czym smarujecie brzuszki ? Ja słyszałam , że zwykła oliwka dla dzieci jest OK , więc nie będę się bawić w specyfiki bo z tego co wiem troszkę kosztują a też nie na każdego działaj

Jeszcze zapytanie do Was ? Miewacie często bóle podbrzusza ? Takie dziwne kłucia , dzisiaj cały dzień mi doskwierają nasiliły się po stosunku i nie wiem czy się martwić , bo są dość uciążliwe :(((
Usg powinno byc miedzy 11 a 13.6 dniem nie później więc dziwi mnie to,ze u ciebie tak pozno, mi lekarz w szpitalu jak mialam 13.4 powiedział,ze to ostatni dzwonek pozniej juz tych wad mozna tak nie rozpoznać jak dziecko rosnie

Witam się i ja :) u mnie dzisiaj ciężka noc bo córka złapała katar i co chwile się budziła...
dzisiaj pierwsza wizyta z panią ginekolog... trochę się denerwuje czy nadal wszystko Ok... niby miałam w środę USG a i tak obawy są...

reklama
Do góry