Mi wyszly po porodzie niestetyPrawda jest taka, że jeśli mają wyjść to i tam wyjdą nsiestety [emoji6] mojej kuzynce na końcówce powychodziły bo brzucho intensywnie zaczął rosnąć, a smarowała się i miała też zapas brzuszka na starcie [emoji6] jednak wiadomo zawsze fajnie zadbać o nawilżenie skóry - chociaż boję się bo nie jestem systematyczna...
reklama
A u mnie pielegnacja nic, wlasnie w geny poszłoJa smarowałam się "byleczym", jakimś najtanszym balsamem kilka razy dziennie i nie mam rozstępów. Jak skóra się rozchodziła swędziało mocno, ale się udało. U mnie pielęgnacja pomogła, nie geny.
Ja nie robięMartenika pracuje w żłobku, a na zwolnieniu jestem od tego czwartku [emoji6] a Ty?
Dziewczyny czy Wy wszystkie robicie te badania prenatalne??
Spokojnie ja też nie mam żadnych objawów już jedynie to że widzę że brzuszek ładnie rośnie i już to widać.
Pocieszam sie, że moze właśnie wchodzę za chwilę w drugi trymestr i dlatego te objawy ustepuja. Bo w gruncie rzeczy wcześniej też az takich objawow oprócz senności, lekkiego bólu brzucha i bolących piersi. Może tak mam. Nie wiem.
Poczekam chyba do piątku, może nie będę szła na wizytę dodatkową. Chyba nie chcę wyjść na panikarę. Będę starała się myśleć pozytywnie.
A ja już jutro kończę 13 tydzień i zaczyna się 14! Ah jak ten czas leci teście się uparli że kupia nam nowy wózek więc już używanych nie przeglądam przy końcówce z nimi pojedziemy i wybiorę sobie wózek taki jaki chce dla maluszka już w środę idę na wizytę do mojej ginekolog i będę z nią rozmawiać o tym ginekologu który robił mi ostatnio usg.. powiem jej wprost że jeśli nie będzie mogła mi Dax skierowania do kogoś innego to będę chodzić również prywatnie bo nie mam zamiaru się stresować
Papillonek1980
Fanka BB :)
Ale super suwaczek. Jak to się robi i gdzie?A u mnie pielegnacja nic, wlasnie w geny poszło
Wpisz w gogle suwaczki bb i tam masz opisane co i jak później u siebie w ustawieniach w sygnaturze wklejasz bbcodeAle super suwaczek. Jak to się robi i gdzie?
asicazg
ehh ... czytam Was a jakoś czasu brak , żeby się odezwać .
Przestańmy się martwić dziewczęta - teraz trzeba tylko się cieszyć każdym dniem - tutaj raczej się powinniśmy wspierać a nie nawzajem zamartwiać , bo zauważyłam , że tutaj jak coś idzie to falą co jest przykre . Dołączyłam do Was dopiero w 12 tygodniu , kiedyś uczestniczyłam w foru i strasznie przeżywałam jak dziewczyny odchodziły w końcu przyszedł czas na mnie , Teraz jak już t tygodnie przybywają cieszmy się , bo naprawdę zmalała szansa na poronienie
Co do prenatalnych dziwi mnie to co piszecie - ja miałam pobieraną krew do 13 tygodnia a USG mam 14-15 tydzien , z tego co rozumiem to macie pobieraną krew razem z USG ? tego samego dnia ?
Czym smarujecie brzuszki ? Ja słyszałam , że zwykła oliwka dla dzieci jest OK , więc nie będę się bawić w specyfiki bo z tego co wiem troszkę kosztują a też nie na każdego działaj
Jeszcze zapytanie do Was ? Miewacie często bóle podbrzusza ? Takie dziwne kłucia , dzisiaj cały dzień mi doskwierają nasiliły się po stosunku i nie wiem czy się martwić , bo są dość uciążliwe ((
Przestańmy się martwić dziewczęta - teraz trzeba tylko się cieszyć każdym dniem - tutaj raczej się powinniśmy wspierać a nie nawzajem zamartwiać , bo zauważyłam , że tutaj jak coś idzie to falą co jest przykre . Dołączyłam do Was dopiero w 12 tygodniu , kiedyś uczestniczyłam w foru i strasznie przeżywałam jak dziewczyny odchodziły w końcu przyszedł czas na mnie , Teraz jak już t tygodnie przybywają cieszmy się , bo naprawdę zmalała szansa na poronienie
Co do prenatalnych dziwi mnie to co piszecie - ja miałam pobieraną krew do 13 tygodnia a USG mam 14-15 tydzien , z tego co rozumiem to macie pobieraną krew razem z USG ? tego samego dnia ?
Czym smarujecie brzuszki ? Ja słyszałam , że zwykła oliwka dla dzieci jest OK , więc nie będę się bawić w specyfiki bo z tego co wiem troszkę kosztują a też nie na każdego działaj
Jeszcze zapytanie do Was ? Miewacie często bóle podbrzusza ? Takie dziwne kłucia , dzisiaj cały dzień mi doskwierają nasiliły się po stosunku i nie wiem czy się martwić , bo są dość uciążliwe ((
Mamafasolki
@asicazg u mnie najpierw spotkanie z genetykiem, który wyznacza datę usg i badań, ale z tego, co pisze mamaginekolog.pl musi całość odbyć się do końca 14 tygodnia (dzidzia ma mieć do 84 mm) - czyli u mnie pewnie pierwszy tydzień września.
Tak, boli mnie czasem mocno, takie ala skurcze? Jakbym za długo posiedziała czy po prostu
Tak, boli mnie czasem mocno, takie ala skurcze? Jakbym za długo posiedziała czy po prostu
reklama
asicazg
@asicazg u mnie najpierw spotkanie z genetykiem, który wyznacza datę usg i badań, ale z tego, co pisze mamaginekolog.pl musi całość odbyć się do końca 14 tygodnia (dzidzia ma mieć do 84 mm) - czyli u mnie pewnie pierwszy tydzień września.
No właśnie dziwne kłucie od czasu do czasu , mozna by powiedziec ala skurcze już się zmartwiłam bo takich bóli jeszcze nie miałam .
Podziel się: