reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Jak Wiki była mała to nie sprzątala prawie wcale. Jedyne co to odkurzanie codziennie ( pies i młodej alergia na roztocza) zabawek nie ogarnąłem wcale jak patrzę na filmy z tego okresu to się zastanawiam jak ha tak mogłam..... zaczęłam sprzątać po 4 r.z młodej jak i ona zaczęła ogarniać mniejszy poziom brudzenia.
Też mam psa. Z długą sierścia. Ale chodzimy do fryzjera 3xw roku i na łyso ja wolimy to sprzątania już mniej. Ale bardzo lubię mieć czystki i poukładane wszystko....
Teraz niestety sily mniej...

reklama
@kampina do konca robilam w brzuch. I nie tylko prawa lewa strona a dookola calego pepka. Sa takie miejsca, gdzie mniej boli, bo mniej ukrwione. Teraz chyba tez do konca w brzuch. Tylko potem pamietam, ze czekalam gdzie sie mlody wypnie i robilam tam, gdzie go nie bylo [emoji1] a tak szczerze, to nie jestes wstanie ukluc dziecka, bo warstwa skory jest dosc gruba. Poza tym to zastrzyki podskorne i krotka igla[/QUOTE]

Dzięki za wskazówki, jakoś ciężej mi się wbija niż kilka tygodni temu. Właśnie zrobiłam zastrzyk i położyłam się z książka :)

Ja już po. Mały dobrze się ma. Tętno 171. Oczywiście z podniecenia zapomniałam poprosić o zdjęcie. Ale 3.09 mam prenatalne więc pewnie wszystko będzie. No i zapytałam czy mam robić ten test Pappa to powiedział że on najpierw robi usg prenatalne i jak coś wychodzi źle to wtedy dopiero wyniki krwi. Zwolnienie dał mi bez problemu.
Och, przysnełam, przepraszam. @iskierka2610 , mi lekarz powiedział, że właśnie pappa robi się jak usg ok. Że usg nie wszystko wyłapie, a część chorych dzieci nie ma markerów chorób na usg. :( Nie chcę straszyć, dziele się tylko informacjami. Jak na usg wychodzi coś źle, wtedy zaleca się amniopunkcje, nie pappa. A czasem usg i pappa w tysiącach, a dzidzia ZD po porodzie. Nie uwierzę, że wszystko ok.dopóki nie zobacze, nie przytule.

Nie umiem multicytować, stąd taki chaos w odpowiedziach. Przepraszam. :)

Ostatnia edycja:
U nas już nie robią Testu Pappa tylko odrazu nifty, oczywiście odpłatnie jak ktoś chce... i tez nie ma usg prenatalnego także z jednej strony trochę lipa... po 11 tyg będę szła na Nifty.

U nas już nie robią Testu Pappa tylko odrazu nifty, oczywiście odpłatnie jak ktoś chce... i tez nie ma usg prenatalnego także z jednej strony trochę lipa... po 11 tyg będę szła na Nifty.
Nifty to dokładniejsza od pappa statystyka. :( Jestem na forum zakątek 21 na fb i tam min. 5 dzieci wynik negatywny, a chore. W większości się zgadza. Nie wiem co bym zrobiła, bo amnipunkcja to zbyt duże ryzyko utraty dziecka :( 1:100, i najczęściej dzieci zdrowe. :(

Dziewczyny, u mnie w pracy nie ma mowy o pomalowanych paznokciach. Teraz jak jestem na Zwolnieniu i ładnie mi podrosly chciałam pomalować. I tak myślę chyba zwykłym lakierem, hybryda raczej nie wskazana nie ? Bo przecież to promieniowanie ?

reklama
Do góry